Kuzey Kore'de Covid-19 Vakalarinin Sayisi Artiyor

Kuzey Kore’de yüksek ates belirtisiyle kendini gösteren süpheli Covid-19 vakalarinda 269 bin 510 yeni vaka daha kaydedildi.

Kuzey Kore'de Covid-19 Vakalarinin Sayisi Artiyor
Covid-19 salgininda 2 yilin ardindan ilk vakayi geçtigimiz hafta dogrulayan Kuzey Kore’de vakalar artiyor. Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansi (KCNA), nedeni bilinmeyen yüksek ates belirtisinin ülke çapinda 269 bin 510 kiside daha gözlendigini duyurdu. Ülkede Covid-19 vakalarinin sayisi 1 milyon 483 bin 60’a ulasirken, ordunun tibbi malzeme dagitimi için seferber oldugu ülkede 6 kisinin daha yüksek ates nedeniyle hayatini kaybettigi açiklandi. Ülkede Covid-19 nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 56 olarak kaydedildi.

Insani kriz endisesi

Covid-19 salgininin basindan bu yana ülkede enfeksiyon görülmedigini savunan Pyongyang yönetimi, ilk virüs vakasini geçtigimiz Persembe günü devlet medyasi araciligiyla dogrulamis, Cuma günü ise Covid-19 kaynakli ilk ölüm vakasi duyurulmustu. Kuzey Kore pozitif hasta sayisi ve ölümlerin kaçinin Covid-19 ile baglantili oldugu konusunda net bir bilgi paylasmazken, uzmanlar ise tibbi malzeme yetersizligi nedeniyle teshis konamama ihtimaline dikkat çekerek "insani kriz" uyarisinda bulunmustu.
Kaynak: İHA