Incirliova'da Ilaçlama Çalismalari Sürüyor

Incirliova Belediyesi vatandaslarin yaz mevsimini rahat geçirmesi için, insan sagligini tehdit eden ve bulasici hastalik tasiyan karasinek, sivrisinek gibi her türlü kemirgen ve uçan hasereye yönelik ilaçlama çalismalarina devam ediyor.

Incirliova'da Ilaçlama Çalismalari Sürüyor


Incirliova’da vatandaslarin, rahat bir yaz mevsimi geçirebilmeleri için sivrisinek ve zararli haserelerle mücadele çerçevesinde, ilçedeki rögarlarda, yagmur suyu kanallarinda sivrisineklerin ve zararli haserelerin larva yapabilecekleri alanlarda ilaçlama yapildi.

Çevre temizligi ve halk sagligi konusundaki hassasiyeti ile taninan Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya; “Sivrisinek ve zararli haserelerle mücadele çalismalarimizi insana ve dogamiza zarar vermeyen bakteri kökenli biyolojik larvasitlerle gerçeklestiriyoruz, önceki yillardaki gibi erkeden tedbir aldik, ilaçlama çalismalarimiz sürüyor” dedi.



Amaçlarinin sivrisinekleri kaynaginda kontrol altina almak oldugunu kaydeden Baskan Kaya; “Güncel egitimlerini tamamlayan personellerimiz rögarlarda, yagmur suyu kanallarinda, su birikintilerinde ve sineklerin larva yapabilecekleri yerlerde ilaçlama çalismalarini sürdürüyorlar. Amacimiz, bakteri kökenli biyolojik larvasitleri kullanarak sivrisinekleri kaynaginda kontrol altina almak ve uçkun evresine yani insanlara zarar veren safhaya geçmeden sivrisineklerle mücadele edebilmek. Burada ilaçlama mücadelesi kadar kullanilan ilaçlar da çok önemli. Biz Incirliova Belediyesi olarak insanlara ve dogaya zarar vermeyen ilaçlar kullaniyoruz. Zararli sivrisinekleri öldürelim derken arilari öldürmenin, faydali böceklere özetle dogaya zarar vermenin anlami yok. Bir is yapiyorsak dogru olani yapmak zorundayiz” diye konustu.



Vatandaslari sivrisinek mücadelesine destek olmaya davet eden Baskan Kaya söyle devam etti;

“Toplum sagligini ilgilendiren konularda sorumluluk tek basina bir kuruma yikilamaz. Biz Incirliova Belediyesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Vatandaslarimiz da mutlaka bize destek olmalidir. Çünkü sivrisinekler yalnizca dogal su kaynaklarinda ya da yagmur suyu kanallarinda degil, evimizin çevresindeki ya da bahçemizdeki bir haftadan fazla beklemis su birikintilerinde de üreyebilirler. Bu nedenle 1 haftadan fazla kaplarda su bekletmemeli, varsa bahçelerimizdeki su depolarimizin agzinin kapali oldugundan emin olmaliyiz. Unutmayalim kuraklik tehlikesi ile karsi karsiya kaldigimiz bu günlerde su kaynaklarimizi koruyarak sivrisinek mücadelesi gerçeklestirmek ve çocuklarimiza temiz bir çevre birakabilmek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA