Develi'de 'Engelsiz Cami - Engelsiz Ibadet' Bulusmasi Gerçeklestirildi

Develi Ilçe Müftülügü tarafindan engellilere yönelik programlara devam ediliyor. Bu çerçevede Develi Çarsi Camiinde Engelli Koordinatörlügü tarafindan ’Engelsiz Cami-Engelsiz Ibadet’ temali Cami Bulusmasi gerçeklestirildi.

Develi'de 'Engelsiz Cami - Engelsiz Ibadet' Bulusmasi Gerçeklestirildi
Diyanet Isleri Baskanligi talimatlari geregi her ayin son pazar günü gerçeklestirilmekte olan ’Engelsiz Cami-Engelsiz Ibadet’ temali Cami Bulusmasi 10-16 Mayis Engelliler Haftasinda Çarsi Camiinde gerçeklestirildi.

Bulusma Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Daha sonra Ilçe Müftüsü Emin Patan ve Engelli Koordinatörü Mustafa Bozbey tarafindan selamlama konusmalari yapildi. Patan konusmasinda; "Ilçe Müftülügümüzce ilçemizde bulunan engellilere yönelik çesitli faaliyetler gerçeklestirilmektedir. Bu çerçevede belli araliklarla engelli kardeslerimiz evlerinde, yine ilçemizde bulunan rehabilitasyon merkezlerinde egitim alan engelliler bu merkezlerde ziyaret edilmektedir. Ayrica engellilere yönelik gerek Engelliler Haftasi ve gerekse Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bazi etkinlikler gerçeklestirilmektedir" dedi.

Konusmalarin ardindan Kur’an kursu ögrencisi ve din görevlisi tarafindan ’Dinimiz Islam ve Engelliler’ konulu konusmalar yapildi.

Ilçe Müftüsü Patan; programa katkilarindan dolayi Anadolu Ortopedik Engelliler Dernegi Develi Sube Baskani Ayhan Aydogan’a, Büyükkiliç Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Yunus Büyükkiliç’a, engelli vatandaslar ile ailelerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA