Balikesir'de 19 Mayis, Gençlik Festivali Ile Kutlanacak

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni 4 gün sürecek bir Gençlik Festivali ile kutlayacak. Dijital Gençlik Merkezi’nde süren çalismalari inceleyen Baskan Yücel Yilmaz, gençlik alaninda Balikesir’i uluslararasi bir merkez haline getireceklerini belirtti.

Balikesir'de 19 Mayis, Gençlik Festivali Ile Kutlanacak
Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle 4 gün boyunca sürecek muhtesem bir Gençlik Festivali düzenliyor. Balikesir Dijital Gençlik Merkezi, Skate Park, Edremit Gençlik, Spor ve Kongre Merkezi ile Hasan Basri Çantay Gençlik Merkezi’nin açilislarinin gerçeklestirilecegi Gençlik Festivalinde konserler ve Espor turnuvalari gerçeklestirilecek.

‘Balikesir’i gelecege tasiyoruz’

Festival öncesinde; AK Parti Balikesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subasi ve Mutlu Aydemir ile birlikte Çamlik Dijital Gençlik Merkezi’nde devam eden çalismalari inceleyen Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Büyüksehir olarak gençlere unutamayacaklari bir festival yasatacaklarini ifade etti.

“Balikesir’i gelecege tasiyoruz” diyen Yücel Yilmaz “Balikesir’i uluslararasi gençlik çalismalari için bir cazibe merkezi haline getirmek için çalismalarimizi büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Sehrimize kazandirdigimiz ve festivalde açilislarini yapacagimiz Dijital Gençlik Merkezi, Skate Park ve diger gençlik merkezlerini gençlerimiz güle güle kullansin.” dedi.

‘Gençlik çalismalarinda uluslararasi bir merkez’

“Her sey daha güzel bir dünyada, gençlerimizin hayatin her alanina daha aktif katilacagi yarinlar için.” diyen Baskan Yücel Yilmaz, hedeflerinin Balikesir’i gençlik çalismalari alaninda uluslararasi bir cazibe merkezi haline getirmek oldugunu vurguladi. Baskan Yilmaz, “Bu vesileyle bizlere bu cennet vatani kanlarini ve canlarini feda ederek miras birakan, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarimizi rahmet ve minnetle aniyorum.” açiklamasinda bulundu.

Her güne bir açilis

Espor, oyun yazilimi ve Metaverse dünyasi basta olmak üzere birçok konuda panel ve söylesilerin düzenlenecegi 4 günlük festivalin ilk gününde Çamlik’ta, Türkiye’nin en büyük Espor tesisinin yer aldigi Balikesir Dijital Gençlik Merkezi açilisi yapilacak. Ayrica 20 Mayis’ta Avlu Yasam Merkezi’nde bin 944 metrekare alan üzerine insa edilen Skate Park, 21 Mayis’ta Edremit Gençlik, Spor ve Kongre Merkezi, 22 Mayis’ta ise Altieylül Ilçesi’nde insa edilen Hasan Basri Çantay Gençlik Merkezi’nin açilisi yapilacak.

4 gün, 5 konser

Gerçeklestirilen anketler sonucunda gençlerin Balikesir’de en çok görmek istedigi sanatçilar, Çamlik’ta konser verecek. Ilk gün Fettah Can, ikinci gün Ikiye On Kala, üçüncü gün Sefo ve dördüncü gün ise; Reynmen sahne alarak gençlere unutamayacaklari bir festival yasatacak. Ayrica 21 Mayis’ta Edremit Gençlik, Spor ve Kongre Merkezi’nin açilisinin aksami saat 21.00’de gençlik merkezinde Bilal Sonses konseri düzenlenecek.

Basvurmak için

Açilisi yapilacak olan Dijital Gençlik Merkezi’ndeki birbirinden eglenceli etkinliklere ve kiran kirana geçecek yarismalara katilmak isteyen gençler basvurularini https://dgm.balikesir.bel.tr/ adresinden yapabilecek.
Kaynak: İHA