Malazgirt'te Çiftçilere Yönelik Bilgilendirme Ve Degerlendirme Toplantisi

Mus’un Malazgirt Ziraat Odasi Baskanliginca 14 Mayis Dünya Çiftiler Günü nedeniyle bilgilendirme ve degerlendirme toplantisi yapildi.

Malazgirt'te Çiftçilere Yönelik Bilgilendirme Ve Degerlendirme Toplantisi
Malazgirt Kültür Merkezinde yapilan toplantiya Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskan Vekili Fesih Akkus, Konakkuran Belediye Baskani Abdurahman Ömeroglu, Malazgirt Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç, siyasi parti ve STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlari ile çok sayida çiftçi katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Malazgirt Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç, tüm çiftçilerin 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak, oda olarak her daim çiftçinin yaninda olduklarini söyledi.

Kiliç, “Sevgili çiftçi kardeslerimizin 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum. Malazgirt ilçemizde çiftçilik yapan vatandaslarimizin sorun ve sikintilarini çok iyi biliyoruz. Bu sikintilar çok sükür odamizin basarili ekibi tarafindan çok azami bir seviyeye indirildi. Malazgirtli çiftçilerimiz, devletimizin verdigi hibe desteklerine mutlaka basvursunlar ve islerini büyütsünler” dedi.

Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer ise “Geçimini topraktan saglayan, topraktan aldigi ürüne deger katarak onu bizlere ulastiran çiftçilerimizin emegi kutsaldir. Topragi bin bir emekle isleyen, tarimsal üretimin her kademesinde kadin-erkek çalisan, ülkemizin gelismesinde, ekonominin büyümesinde, üretimin çesitlendirilmesi ve artirilmasinda, refah seviyemizin yükselmesinde, saglikli ve güvenli gida temininde, her türlü zorluga ragmen alin terini dökerek tarladan soframiza en güzel ürünü gönderen kiymetli çiftçilerimizin 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, bereketli ve bol kazançli bir yil geçirmelerini temenni eder, aile bireyleri ile birlikte saglikli ve mutlu günler dilerim” ifadelerini kullandi.

Program sonunda Malazgirt Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç tarafindan Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer’e çiftçi dostu onur belgesi verildi.

Kaynak: İHA