Büyüksehirden Çölyak Hastasi Çocuklar Için Özel Senlik

Samsun Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi ile Samsun Çölyak ve Glutensiz Beslenme Dernegi isbirliginde düzenlenen ‘Glutensiz Senlik’ programina katilan çölyak hastasi çocuklar ve aileleri gerçeklestirilen etkinliklerle gönüllerince eglenip, güzel bir gün geçirdi.

Büyüksehirden Çölyak Hastasi Çocuklar Için Özel Senlik
Samsun Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi ile Samsun Çölyak ve Glutensiz Beslenme Dernegi isbirliginde ‘Glutensiz Senlik’ programi düzenlendi.

9-15 Mayis Dünya Çölyak Haftasi nedeniyle düzenlenen program Mavi Isiklar Engelliler Egitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Il Saglik Müdürlügü’nün de destek verdigi programa Vali Yardimcisi Sevket Cinbir, Samsun Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Ayhan Ergün, Il Saglik Müdürlügü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskan Yardimcisi Bekir Sahin, Samsun Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Siddik Alagöz, Samsun Çölyak ve Glutensiz Beslenme Dernegi Baskani Sare Kosif, dernek üyeleri ile çölyak hastasi çocuklar ve aileleri katildi.

Düzenlenen senlikte gerçeklestirilen etkinliklerle çocuklar gönüllerince eglendi. Ayrica Samsun Çölyak ve Glutensiz Beslenme Dernegi Baskani Sare Kosif tarafindan protokol üyelerine katkilarindan dolayi plaket takdim edildi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Ayhan Ergün, programda yaptigi konusmada çölyak hastalari için kendilerine gelen taleplerle ilgili yapilan çalismalari anlatarak “En son bizden dernegimizin iki talebi vardi. Bunlardan bir tanesi ihtiyaç sahibi ailelerimizin özellikle gida temininde yasadiklari zorluklardan bahsedilmisti. Bununla ilgili normal diger vatandaslarimiza yapmis oldugu gida yardimlari bölümünde glüten ile çölyak ile ilgili sorun yasayan ailelerimize de gida destegi saglama konusunda da Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Demir’in talimatlariyla bir paket hazirlatiyoruz. Sosyal tesislerimizde özellikle çölyak hastalarimizla ilgili çocuklarimizla ilgili ailelerimizle ilgili beni mönü çikarilmasiyla ilgili talepler vardi bu konuda da çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

Programda konusma yapan Çölyak ve Glutensiz Beslenme Dernegi Baskani Sare Kosif ise çölyak hastaliginin genetik olarak yatkin bireylerde bugday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahil ve tahil ürünlerinde bulunan ‘gluten’ proteinine karsi duyarlilik sonucu gelisen ince bagirsak hastaligi olarak tanimlandigini belirterek “Dernegimiz, toplumda farkindalik olusturuyor yeni alan çölyaklilara yalniz olmadiklarini hissettirip rehber olmak, glütensiz ürünlere ulasimi kolaylastirmak amaciyla 2019 yilinda kuruldu” dedi.

Çölyak hastaligi konusunda farkindaligin artirilmasinin çok önemli oldugunu bildiklerini belirten Vali Yardimcisi Sevket Cinbir, Samsun’un çölyak dostu bir kent olmasi hedefiyle tüm kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslarinin isbirligiyle çalismalar yaptigini söyledi.



Program çocuklara çesitli hediyeler verilip, pasta kesilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA