Talas'ta Minikleri Heyecanlandiran Kuzu Katimi

Talas Belediyesi organizasyonunda minik ögrenciler, kuzularin yayilimdan gelen koyunlarla bulusmasina sahit oldu. Miniklerin heyecanina ortak olan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da, renkli görüntülerin yasandigi programda, “Hayatlarinda hiç koyun ve kuzu görmeyen yavrularimizi böyle bir etkinlikle bir araya getirdik ve bu güzel bulusmaya sahit olmalarini sagladik” dedi.

Talas'ta Minikleri Heyecanlandiran Kuzu Katimi
Talas Belediyesi hayatin her alaninda yüreklere dokunmaya devam ediyor. Bugüne kadar tarim ve hayvancilikla ilgili önemli çalismalara imza atan Talas Belediyesi’nin hedefinde bu kez minik kalpler vardi.

Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen kuzu katim programinda Fatma Mustafa Hasçalik Ilkokulu ögrencileri Basakpinar Mahallesi’ndeki yetistirici Murat Sivritas’in agilina geldi.

Burada miniklerle bir araya gelen Baskan Yalçin, kendilerine ilk defa görecekleri kuzu katimiyla ilgili bilgiler verdi. Baskan Yalçin’in verdigi bilgilerin ardindan kuzularin yayilimdan gelen anneleriyle bulusma ani gerçeklesti. Kuzularin melemesiyle birlikte ortaya çikan toz bulutu arasinda annelerini bulma çabasini saskinlikla izleyen minikler, ilk defa böyle bir olaya sahitlik etti. Kuzularin anneleriyle bulusup emmelerinden sonra yanlarina gidip onlari seven çocuklar, heyecanlarini dile getirdi. Ilk kez böyle bir olayla karsilastiklarini belirten ebeveynleri ise düzenlenen bu farkli etkinlik için Baskan Yalçin’a tesekkür etti.

Hayvan canlisi Baskan Yalçin da kucagina alip sevdigi kuzuyla birlikte yaptigi açiklamada, “Öncelikle 14 Mayis Çiftçiler Günü kutlu olsun. Bütün çiftçilerimize tarim ve hayvancilikta bereketli günler diliyorum. Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzle ortak bir program gerçeklestirerek kentte yasayan çocuklari buraya getirip hayvanlarla bulusmalarini sagladik. Bana göre bu, dünyanin en güzel manzarasi. Yüzlerce koyun arasindan kuzu, kendi annesini Allah’in verdigi ilhamla buluyor. Bunu seyretmek de bizim için son derece güzel bir manzara. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Üreticimize Allah bereket versin” dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Elmali ise “Talas Belediyemize bu gibi organizasyonlari yaptigi için tesekkür ediyorum. Her zaman için bizlere desteklerini esirgemeyen baskanimiza sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Gördükleri manzara karsisinda saskinliklarini ve heyecanlarini gizleyemeyen çocuklara programin sonunda su, meyve suyu ve kek ikram edilirken, çizgi roman ve Türk Bayragi sapkasi hediye edildi.
Kaynak: İHA