Özel Gençler, Tirat Mutfak Atölyesinde Makarna Yapti

ZIÇEV’li gençler, Engelliler Haftasi çerçevesinde çok özel bir gün geçirdi. Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atölyesinde gerçeklesen etkinlikte kendi elleriyle makarna yapan özel gençler, servis yaptilar ve pisirdikleri makarnayi afiyetle yediler.

Özel Gençler, Tirat Mutfak Atölyesinde Makarna Yapti
İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Mutlu Mezitli A.S. ve Zihinsel Yetersiz Çocuklari Yetistirme ve Koruma Vakfi (ZIÇEV) is birligi ile gerçeklesen etkinlikte, çocuklar özel bir gün yasadi. 10-16 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilen Engelliler Haftasi çerçevesinde gençler çok özel bir etkinlige imza atti. Mezitli Belediyesi Baskan Yardimcisi Nuran Kurtulus, Mutlu Mezitli A.S. Genel Müdürü Filiz Yalin, ZIÇEV Vakfi Baskani Zekiye Kahvecioglu, ZIÇEV’li gençlerin ailelerinin katildigi etkinlik, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro yaninda hizmet veren Tirat Mutfak Atölyesinde gerçeklesti.

Ilk olarak Tirat Mutfak Atölyesinin ödüllü asçisi Müslüm Aktas’tan el yapimi makarna hazirlanisini ögrenerek açilan hamurlari kendi elleriyle makarnaya dönüstüren ZIÇEV’li gençler, asçi Özkan Üstündag’dan da pisirme ve servis sürecini uygulamali olarak ögrendi. Makarna yapiminin yani sira servis açma, müsteriyi karsilama ve sunum yapma egitimi de alan gençler, Tirat Mutfak Atölyesine gelen ailelerine ve konuklara uygulamali olarak hizmet etti.

Daha sonra özel olarak hazirladiklari masalara geçerek kendi yaptiklari makarna ve yemekleri büyük bir istahla yiyen gençler, etkinligin sonunda yorgunluklarini çalan müzik esliginde oynadiklari çiftetelli ile atti.

ZIÇEV İçel Sube Baskani Kahveci, her zaman yanlarinda oldugu ve gençlere böylesi özel bir gün yasattigi için Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan’a tesekkür etti.

Sosyal alanlarda özel çocuklarin daha çok yer almalari gerektigini vurgulayan Baskan Yardimcisi Kurtulus ise “Özel gençlerimizin hayata karismalarini zorlastiran engellere ragmen gerekli egitim, sosyal farkindalik ve kabullenme bu durumu tersine çevirebiliyor. Baskanimiz Neset Tarhan ve Mezitli Belediyesi olarak zaten bunlari biliyor ve çalismalarimizi ona göre yapiyoruz. Basta Down Kafemizde olmak üzere tüm sosyal alanlarimizda onlarin bizlerle birlikte yasam içerisinde daha çok yer almalarina imkan tanirken, halkimizin da onlarla bir arada olarak aslinda farkli olmadiklarini, eksik degil, bizden çok fazla olduklarini fark etmelerini istiyoruz” dedi.

Özel gençler ve çocuklarla ilgili farkindalik olusturmak için çalistiklarini ifade eden Mutlu Mezitli A.S. Genel Müdürü Yalin da “Tirat Mutfak Atölyemizde özel çocuklarimizi çok önemli bir etkinlikte bulusturarak yasadiklari sikintilarla ilgili toplumsal farkindalik olusturmak adina çok degerli çalisma yaptik. Istiyoruz ki, Mezitli’de yasayan herkes üretimin içerisinde yer alsin. Zamanlarini daha güzel isler için harcasinlar. Engelli bireylerimizin yasadiklari zorluklari azaltmak için önce bunu fark etmemiz gerekiyor. Eger farkinda olursak yaptigimiz çalismalari o sekilde dogru kurgulayabiliriz. Bunu saglamak için basta Down Kafemiz olmak üzere tesislerimizde özel gençlerimizle vatandaslarimizin bir araya gelmesi amaciyla çok degerli çalismalar yapiyoruz. Çok basarili isler ortaya çikiyor. Bizlere bu imkani saglayan Baskanimiz Neset Tarhan’a, yakaladigimiz uyum ve is birligi için ZIÇEV Baskanimiz Zekiye Kahveci’ye, bizlere güvenerek çocuklarimizin tüm faaliyetlerimize katilmasini saglayan ailelerine özel olarak tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA