Ögrenci Ve Akademisyenlerden Ebru Sergisi

Malatya Inönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Ögretim Görevlisi Tahsin Bozdag koordinesinde, ögrenci ve akademisyenlerin el emegi Geleneksel Türk Ebru Sergisi açildi.

Ögrenci Ve Akademisyenlerden Ebru Sergisi
Yasam Merkezi Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiye, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülent Yilmaz, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Kubat, Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Yüksel Gögebakan, Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Ebru Burcu Yilmaz, Prof. Dr. Müge Karadag ve akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Geleneksel Türk Ebru Sergisi’nin açilis kurdelesinin kesimini Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Dekan Prof. Dr. Bülent Yilmaz ve Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Yüksel Gögebakan birlikte gerçeklestirdi.

Sergi hakkinda bilgi veren Bozdag, Geleneksel Türk Ebru Sanatiyla ilgili olarak, ‘’Biz Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi olarak böyle bir proje baslattik. Üniversitemizin tanitilmasi hem de Geleneksel Türk Sanatlarinin tanitilmasi adina baslattigimiz 8 haftalik ebru kursu programi sonucunda Üniversitemizin degerli akademisyen ve ögrencilerinin eserleri sanatseverlerin begenisine sunuldu ’’ dedi.

Bozdag, ‘’40’in üzerinde geleneksel ve modern tarzda ebrular siz degerli izleyicilerimizin begenisine sunuldu. Ayni zamanda Üniversitemizde geleneksel Türk Ebru Workshopu interaktif olarak gerçeklestirildi.

Sergiye katilan degerli konuklarimiz sergi programi çerçevesinde düzenlenen Workshopa katilip ebru sanatinin deneyimine vakif oldu. Bize bu anlamli günü yasatan basta Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülent Yilmaz, Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Yüksel Gögebakan ve tüm emegi geçenlere tesekkürlerimi sunarim” ifadelerini kullandi.

Sergi, 18 Mayis tarihine kadar Yasam Merkezi Sanat Galerisi’nde açik olacak.
Kaynak: İHA