ATO Baskan Yardimcisi Yilmaz, 'Gidanin Gelecegi Ellerimizde Zirvesi'Ne Katildi

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Ankara Kent Konseyi Baskani Halil Ibrahim Yilmaz, Türkiye’nin iklim ve çevre farkindaligi yüksek bir toplum olarak, dogru planlamayla dünyaya öncülük edebilecek bir ülke oldugunu belirterek, “Bunun için gida politikalarimizi artirmak, iklim adaletini saglamak, güçlü yenilenebilir kaynaklara yönelmek, yeni dünya hedefimizi yesil dönüsümle sürdürmek zorundayiz” dedi.

ATO Baskan Yardimcisi Yilmaz, 'Gidanin Gelecegi Ellerimizde Zirvesi'Ne Katildi
ATO Baskan Yardimcisi Yilmaz, iklim degisikligi çerçevesinde gidada yeniden dönüsümün masaya yatirildigi, Türkiye Gida ve Seker Sanayi Isçileri (SEKER-IS) Sendikasi tarafindan düzenlenen "Gidanin Gelecegi Ellerimizde Zirvesi”nin açilisina katildi.

Ankara’da bir otelde düzenlenen zirvenin açilisinda konusan Yilmaz, Türkiye’de her üç kisiden birinin gida ve gida ile baglantili sektörlerde çalistigini belirterek, bu yüksek oranin avantajlarindan yararlanarak gida konusunda bilinçlenmeye sektörlerden baslanabilecegini kaydetti.

Yesil dönüsümün devamliligini saglamak için gelecek yüzyilin sorunlarina çözüm üretilmesi gerektiginin altini çizen Yilmaz, “Biz is dünyasi olarak ekonomik faaliyetleri de yakindan etkileyecek iklim degisikligi ve yesil dönüsüm konularinin farkindayiz. Dogal kaynak maliyetini bilançoda göstermeden rekabet etmeyi birakip, dünyayi düsünerek üretim yapmamiz gerektigini tartismaya basladik. Bir deri ayakkabi için 22 ton, bir tisört için 1,7 ton, bir fincan kahve için 200 litre su kullandigimiz gerçegini konusmadigimiz müddetçe kâr etmis olmuyor, topragimizdan, suyumuzdan, havamizdan yani dünyamizdan vazgeçmis oluyoruz” dedi.

Yilmaz, yeni dönemin firsatlarini yakalayarak, dünyada söz sahibi olabilmek için bu konuda gerekli düzenlemeleri hayata geçirmek gerektigini de sözlerine ekledi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Orman ve Su Isleri Eski Bakani ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroglu, PANKOBIRLIK Genel Baskani Ramazan Erkoyuncu, TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay, SEKER-IS Sendikasi Baskani Isa Gök, FAO Türkiye Temsilcisi Yardimcisi Dr. Aysegül Selisik’in da açilisinda konustugu zirveye çok sayida sektör ve sivil toplum kurulusu temsilcisi katildi.

Kaynak: İHA