Ankara Topraklarindan Peygamberler Sehrine Yolculuk

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, peygamberler sehri Sanliurfa’ya kadinlarin katilacagi kültür turunun ikincisini düzenleyeceklerini müjdeledi.

Ankara Topraklarindan Peygamberler Sehrine Yolculuk
Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, 29 Mayis’ta hayata geçirecekleri ‘Sanliurfa Kültür Turu’nun müjdesini verdi. Gölbasi topraklarindan Sanliurfa’ya uzanacak ve kadinlarin katilimlari ile gerçeklesecek yolculuk hakkinda konusan Baskan Simsek, “Bölgenin tarihi sebebiyle içinde barindirdigi farkli diller, dinler ve medeniyetlerle Gölbasili kadinlarimizi bulusturmak, onlarin bu cografyaya dokunmalarini saglamak ve vatandaslarimizi kadim bir tarih ile bir araya getirmek için ‘Sanliurfa Kültür Turu’nu hayata geçirmistik. 400 kisilik ilk kafilemizden aldigimiz olumlu dönüsler ve memnuniyet ile ikinci kez bizlere bu turu düzenleme hevesini verdi. Gölbasili kadinlarimizin, adeta açik hava müzesi niteliginde olan Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin gizemini, kadim tarihini, hosgörülü ve misafirperver halkini, birbirinden lezzetli yöresel tatlarini, essiz dogasini ve kültürel varliklarini görmeye ve tarihin yeniden yazildigi destansi topraklara, Göbeklitepe’ye ziyaretine vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gölbasili hemsehrilerimizin özellikle insanlik tarihi olarak paha biçilemez bir öneme sahip olan Göbeklitepe’ye yapacaklari ziyaret oldukça anlamli olacak” dedi.



Basvurular için son tarih 19 Mayis

Sanliurfa Kültür Turu’nun ikincisini düzenlemekten duyduklari mutlulugu dile getiren Simsek, gezi basvurulari hakkindaki detaylari da paylasti. Basvuru kriterlerinin https://www.ankaragolbasi.bel.tr/ internet sitesi üzerinden yayinlanacagini ve basvurularin 19 Mayis’ta son bulacagini söyleyen Simsek, “Gölbasi’nda sehir disina çikmayan farkli cografyalari kesfetmeyen kadinlarimiz kalmayacak demistik. Bu hedefimize adim adim yaklasiyoruz. Sanliurfa tarihine yolculuk yapmak için tüm Gölbasili kadinlarimizin basvurularini bekliyoruz. Basvuru sartlarini ve gezi hakkinda detayli bilgileri internet sitemiz üzerinden yayinlayacagiz” diyerek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA