1. Ve 2. Marketlerde Kentsel Dönüsümün Temelleri Atildi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un katilimiyla 1. ve 2. Marketlerde rezerv alanda yapimina baslanan dükkanlarin temeli atildi.

1. Ve 2. Marketlerde Kentsel Dönüsümün Temelleri Atildi
Törende bir konusma yapan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Projenin Palandöken için önemine dikkat çekti. Bakan Kurum, “Bu proje Palandöken açisindan çok çok önemli. Yillardir bekleyen, ayni Ulu Cami çevresindeki sikintilar gibi, Palandöken’de de alanda bulunan esnafimizin problemleri, sorunlari vardi. Buranin da insasina basladik. En kisa zamanda tamamlanacak. Dolayisiyla Erzurum’un her kösesinde bir kentsel dönüsüm projemiz var. Sosyal konutumuz, Millet Bahçemiz var. Erzurum’a bu hizmetleri insallah en kisa zamanda kazandirmis olacagiz.” diyerek sözü Palandöken Belediye Baskani Muhammet Sunar’a birakti.

Baskan Sunar da, yaptigi konusmada, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’a, projeye ilgi ve destegi için tesekkür etti. Alanda 240 adet dükkanin yenilenecegini söyleyen Baskan Sunar, “Mevcut dükkanlarimizin yapilis tarihi 40 yil öncesine dayaniyor. Hepsi eskimis durumda. Uygulamaya aldigimiz proje ile alanin çehresi degisecek, ticarete ciddi katki saglayacak. Degerli Bakanim, Palandöken’imizin hem fiziki manada hem de ekonomik anlamda yükselisine vesile olacak projemize göstermis oldugunuz ilgi için, size ve ekibinize çok tesekkür ediyorum. Rezerv alan için Iller Bankasi Genel Müdürlügümüz buraya muvafakat ettiler. Kendilerine çok tesekkür ediyorum. TOKI Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Bütün bürokratlariyla beraber ciddi bir biçimde projenin yürümesi için emek sarf ediyorlar. Palandökenliler adina hepinize tesekkür ediyorum. Var olun, Sag olun.” Ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan beton atma butonuna basilarak ilk harç atildi.
Kaynak: İHA