Tas Toplama Makinasiyla Ekilemeyen Topraklar Can Bulacak

Erzincan çiftçisine kazandirilan 2 adet tas toplama makinasi ile taslar nedeniyle ekilemeyen topraklar ekilerek üretime katki saglanacak.

Tas Toplama Makinasiyla Ekilemeyen Topraklar Can Bulacak
Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Ziraat Odasi Baskanliginin birlikte yürüttügü "Erzincan Tarim Makinalari Parki Projesi" çerçevesinde DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligindan alinan destekle, 2 adet tas toplama makinasi hizmet vermeye basladi.

Ekilemeyen tarim arazilerinin taslardan temizlenip verimli bir hâle getirilerek üretime kazandirilmasi amaçlanan projede çiftiler ekilen arazilerde de tarim araçlarinin taslardan dolayi zarar gördügünü belirterek yapilan hizmetten memnun olduklarini dile getirdi.

Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürü Murat Sahin ise Tatlisu köyünde atil ve tasli olan bir tarlada makinanin testini gerçeklestirilen yaptigi konusmada amaçlarinin üretime katki saglamak oldugunu belirterek, “Çiftçilerimizden gelen istek üzerine, özellikle Ziraat Odasi’nin da Il Müdürlügümüze basvurmasiyla birlikte ilimizde tas toplama makinasi ihtiyacini tespit ettik. Ziraat Odasi ile birlikte Tarim Il Müdürlügü olarak projemizi Erzurum DAP Idaresi’ne sunduk. Projenin büyük bir kismi DAP Idaresi tarafindan karsilanarak 2 tane tas toplama makinesi ilimize tahsis edildi. Eksik kalan parayi da Bakanligimiz Strateji ve Arastirma Baskanligi tarafindan saglanarak çiftçilerimizin hizmetine sunmak için buradayiz. Burada ki amacimiz, taslarin yogun oldugu tarlalarda çalisma yapmak. Tarima el verissiz olan tarlalari tarima kazandirmak için bu makinayla taslari toplayarak tarim yapilmasini kolaylastirmak. Bu amaçla makinamizi deneyecegiz. Tatlisu köyündeyiz, burada 30 dekar çilek ekecek bir vatandasimizin atil duran tasli tarlasini temizleyerek insallah üretime kazandiracagiz” diye konustu.

Erzincan Ziraat Odasi Baskani Tamer Geyik ise alinan makinalarin çiftçi için hayirli olmasi temennisinde bulunarak, “DAP Bölge Idaresi’ne yapmis oldugumuz proje çerçevesinde 2 adet tas Toplama makinasinin teslimini aldik. Üreticilerimize hayirli olsun” diye konustu.

Düzenlenen programa, Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürü Murat Sahin, sube müdürleri, Ziraat Odasi Baskani Tamer Geyik ve üretici çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA