'Karadul'un Da Içinde Oldugu DEAS Süphelileri Adliyeye Sevk Edildi

İçel polisinin, terör örgütü DEAS üyesi olduklari ileri sürülen sahislara yönelik gerçeklestirdigi operasyonda gözaltina alinan 1’i kadin 11 kisi adliyeye sevk edildi. Kadinin, örgütün ’Karadul’ olarak isimlendirdigi canli bombaci oldugu ve eylem için kente geldigi ortaya çikmisti.

'Karadul'un Da Içinde Oldugu DEAS Süphelileri Adliyeye Sevk Edildi
Edinilen bilgiye göre, İçel Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, DEAS terör örgütü mensuplarinin eylem ve faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik çalisma baslatti. Yapilan çalismalar neticesinde 13 süpheliyi belirleyen ekipler, 9 Mayis sabahi operasyon için dügmeye basti. Özel Harekat polislerinin de destegiyle kent merkezinde 8, Tarsus’ta 3 adrese safak operasyonu düzenleyen ekipler, O.S.E.A., S.E, K.F.K, A.A.M, A.H, H.A.A, A.E.K, H.S, M.A, A.H, C.H. ve A.H’yi gözaltina aldi. Adreslerde yapilan aramalarda ise çok sayida dijital materyal ile 2 kuru siki tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan 1 süpheli serbest birakilirken, 1’i kadin 11 sahis ise adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili gözalti karari bulunan 1 kisiyi de arama çalismalari devam ediyor.

Kadinin örgütün ’Karadul’ olarak isimlendirdigi canli bombaci oldugu ve eylem için kentte geldigi ortaya çikmisti.
Kaynak: İHA