Elon Musk, Twitter'i Devralma Anlasmasini Geçici Olarak Askiya Aldi

Milyarder is adami Elon Musk, Twitter’i satin alma anlasmasinin platformdaki sahte hesaplar hakkinda daha fazla bilgiye sahip olunana kadar askiya alindigini söyledi.

ABD merkezli Tesla sirketinin CEO’su ve SpaceX sirketinin kurucusu Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’i satin alma anlasmasinin, sirketin spam ve sahte kullanici hesaplari nedeniyle "geçici olarak askiya alindigini" söyledi.

Musk, "Spam/sahte hesaplarin gerçekten de kullanicilarin yüzde 5’inden daha azini temsil ettigi hesaplamasini destekleyen ayrintilar bekleyen Twitter anlasmasi, geçici olarak askiya alindi" dedi.

Twitter ile 44 milyar dolarlik satin alma anlasmasinin askiya alindigini yineleyen Musk’in açiklamasinin ardindan Twitter’in hisse senetleri yüzde 20’lik bir düsüsle hisse basina yaklasik 36 dolara düstü.

1 milyar dolar ödenecek

Twitter, Musk ile anlasma iptal edilene kadar reklamcilarin, "gelecekteki planlar ve stratejilerle ilgili potansiyel belirsizlik" nedeniyle Twitter’da harcama yapmaya devam edip etmeyecekleri de dahil olmak üzere çesitli risklerle karsi karsiya oldugunu söyledi.

Öte yandan Twitter ile Musk arasinda yapilan anlasma sartlarina göre, devralma anlasmasi devam etmezse taraflar arasinda 1 milyar dolarlik bir fesih ücreti ödenmesi de gerekiyor.

Twitter ile satin alma anlasmasi yapan Musk, anlasma gerçeklesirse önceliklerinden birinin sahte hesaplari platformdan kaldirmak olacagini söylemisti. Musk, ayrica Twitter’in ifade özgürlügü için bir platform olmasini ve reklama olan bagimliligini azaltmasini istedigini ifade ederek, platformun eski ABD Baskani Donald Trump’a yönelik yasagini da tersine çevirecegini söylemisti.

Twitter bu ayin baslarinda yaptigi bir arastirmada platformundaki sahte hesaplarin, kullanicilarinin yüzde 5’inden daha azini temsil ettigini söylemisti. Ayni dosyada Twitter ayrica 229 milyon kullaniciya sahip oldugunu belirtmisti.
Kaynak: İHA