Vali Öner, Trafik Haftasi Etkinligine Katildi

Ardahan Hüseyin Öner, Karayollari Trafik haftasi etkinlikleri çerçevesinde TOKI Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda düzenlenen farkindalik etkinligine katildi.

Vali Öner, Trafik Haftasi Etkinligine Katildi
Beraberinde Il Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Il Jandarma Komutani Ali Naci Aldemir ve Il Milli Egitim Müdürü Erhan Bulut ile birlikte okulu ziyaret eden Vali Öner, okul ögrencileriyle bir araya gelerek, Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafindan yapilan egitim ve sunumlari izledi.

Vali Öner, daha sonra ögrencilere içinde trafik kurallarinin anlatildigi brosür ve Içisleri Bakanliginca geçtigimiz yillarda ‘gönüllü trafik müfettisligi’ ile ilgili baslatilan kampanya çerçevesinde Kirmizi Düdük hediye etti.

Yapilan etkinliklerin amaci çocuklari trafik denetiminin içine dahil etmek oldugunu dile getiren Öner sunlari söyledi; ’’Aileler çocuklariyla yolculuk yaparken çocuklarimizin sürücü anne ve babayi uyarmalari, trafik kurallarina aykiri hareket ettiklerinde bunu fark etmelerini saglamayi amaçliyor. Örnegin; cep telefonuyla konusma, hiz sinirini asma, kirmizi isikta geçme, kemer takmama ve diger kurallara uymadiklarinda ‘baba bu isi yapma’ ya da ‘anne bu isi yapma’ diye uyarmak yerine hemen bir düdükle uyararak sembolikte olsa onlari trafik kurallarina uymaya davet edecekler.’’

Vali Hüseyin Öner, etkinlik sonrasi okul da görevli ögretmenlerle toplanti da bir araya geldi.
Kaynak: İHA