Osmaniye'de Sel Ve Su Baskinlarina Önlem

Osmaniye Belediyesi tarafindan yapilan yagmur suyu alt yapi çalismalari kapsaminda sel baskinlari ile cadde ve sokaklarda su göllenmeleri yasanmayacagi bildirildi.

Osmaniye'de Sel Ve Su Baskinlarina Önlem
Osmaniye Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, alt yapi projesi olan yagmur suyu alt yapi çalismalari kapsaminda yagislardan en çok etkilenen Mimar Sinan ve Fakiusagi Mahallerinde yagmur suyu alt yapi çalismalari hizla sürüyor. Konumu itibariyle sehrin stratejik noktasinda olan Fakiusagi Mahallesinde yasanabilecek tüm sel taskinlarina karsi çift hat dösenerek yagmur sularinin Karaçay dere yatagina desarj olmasi saglanacak. Ayni sekilde Mimar Sinan Mahallesinde vatandaslarin özellikle kis aylarinda su göllenmelerine karsi yasadiklari tüm magduriyetleri gidermek için sikinti yasanan bölgelere güney çevre yolu altindan Karaçay dere yatagina yagmur suyu desarj borularinin dösenmesi devam ediyor.

“Yagislardan kaynakli yasanilan tüm olumsuzluklari ortadan kaldirmak için durmaksizin çalisiyoruz” diyen Belediye Baskani Kadir Kara, “Sehrimizin gelecegi ve hemserilerimizin refahi için projelerimize durmadan devam ediyoruz. Yatirimlarimizin yapimi esnasinda hemserilerimizin yasam standartlarinin biraz düstügünü biliyoruz. Bu konuda anlayislari ve destekleri için tüm vatandaslarimiza ayri ayri tesekkür ediyorum. Allah’in izniyle özellikle alt yapi yatirimlarimiz tamamlaninca Mimar Sinan ve Fakiusagi mahallerimiz basta olmak üzere tüm sehrimizde alt yapi sorununu çözmüs olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA