Müdür Gür Açiklamasi 'Is Güvenligi Önceligimizdir'

HAKKARI – Hakkari’deki Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Is Güvenligi Haftasi nedeniyle ögretmen ve ögrencilere yönelik seminer düzenlendi.

Müdür Gür Açiklamasi 'Is Güvenligi Önceligimizdir'
Seminere Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Sube Müdürü Oktay Kizilkaya, Okul Müdürü Hayrettin Çiftçi, Il MEM Is Güvenligi Uzmani Selda Koruçi, Ilk Yardim Mesul Müdürü Abdullah Kaval, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Burada konusan Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, “Çalisanlarimiz ve tüm paydaslarimiza yaklasimimiz, insani yasat ki devlet yasasin anlayisidir. Bu amaçla biz isverenler olarak çalisanlarimiz ve paydaslarimiz arasinda duyarlilik ve bilinç olusturmak gayretindeyiz. Inaniyorum ki is güvenligi uzmanlarimiz, ilk yardim egitmenlerimiz, arama-kurtarma ve yangin egitmenlerimizle bunda da bayagi mesafe kat ettik. Okullarimizdaki acil durum ekiplerinde yer alan çalisanlarimizin hepsini egitimden geçirdik. Artik gururla belirtmeliyim ki her okulumuzda, çok sayida ilkyardimci ve yangin egitimcisi olan ögretmenimiz var. Özellikle meslek liselerimizdeki ögretmen ve ögrencilerimiz, riskleri yönetebilme ve is kazalari yönünden daha bilinçli olmalilar. Bu çerçevede okul yönetimini, müdürlügümüzden ISG uzmani ve ilk yardim egitmeni talep ederek ISG Haftasi’nda, ögretmen ve ögrencilerimizle bulusturduklari ve önemli bir farkindalik gelistirerek böyle bir seminere vesile olduklari için tebrik ediyorum. Egitim kurumlarimizda ve hayatimizin her alaninda, kazasiz, saglikli ve güvenli bir yasami hep birlikte insa edecegiz insallah" dedi.

Il Milli Egitim Müdürlügü Is Güvenligi Uzmani Selda Koruçi ve Ilk Yardim Mesul Müdürü ve Egitmen Abdullah Kaval tarafindan okullarda is güvenligi hususundaki kurallar, is kazalari, is güvenliginin temel ilkeleri ve ilk yardimda temel yasam destegi konulu bir sunum gerçeklestirdiler.
Kaynak: İHA