Kasksiz Motosiklete Bindi Hayati Kabusa Döndü

Manisa Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, 2016 yilinda motosiklet kazasinda bir ayagini, kafasinin sag kismini kaybeden ve belden asagisi felç olan motosiklet sürücüsü Ali Uysal’i evinde ziyaret etti. Uysal motosiklet sürücülerini kask takmalari için uyarirken, “Kazadan sonra belden asagisini hissetmiyorum, ayagimin biri ve yüzümün yarisi ile sag gözüm yok. Kask takmadigim için bu hale geldim" dedi.

Kasksiz Motosiklete Bindi Hayati Kabusa Döndü
Manisa Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, 2016 yilinda Manisa’nin Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi kavsaginda kum kamyonu ile motosikletin çarpistigi kazada bir ayagi ile kafasinin sag kismini kaybederek belden asagisi felç olan motosiklet sürücüsü Ali Uysal’i evinde ziyaret etti.

Ziyarette, içinde bulundugumuz haftanin trafik haftasi oldugunu hatirlatan Manisa Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, “Trafik kazalarindan sonra senin durumuna gelen insanlarin hem bir örnegini göstermek, hem de senden bu konuyla ilgili söyleyecegin bir sey varsa dinlemek için geldik” diye konustu.



“Kask takmadigim için bu hale geldim”

Yaklasik 6 yildir yataga mahkum oldugunu belirten trafik kazasi magduru Ali Uysal, “Arkadaslar, benim halimi görüyorsunuz, 2016 yilindan bu yana yatiyorum. Kasksiz motora binmeyin, bakin benim halimi görüyorsunuz, 6 yildir yatiyorum, Allah kimseyi yataga düsürmesin, çok zor. Kaza günü motosikletimle yaklasik yarim saat yol geldim, evime 5 dakikadan daha az yolum kalmisti. Bir kaza yaptim, suç karsi tarafta idi ve bu hale geldim. Kafamda kask yoktu, açik açik söyleyeyim. Kask takmadigim için bu hale geldim, yüzüm yara bere içerisinde ve çaresi yok. Kazadan sonra belden asagisini hissetmiyorum, ayagimin biri ve yüzümün yarisi ile sag gözüm yok. Motosiklete kesinlikle kask olmadan binmeyin. Benim halimi görüyorsunuz. Yataga mahkum kaldim, insallah beni dinlersiniz” dedi.



“Yardim ve destek bekliyorum”

Yüzünün eski haline geri dönmesini arzuladigini vurgulayan kazazede Uysal, “Yüzümün eski haline gelebilmesi için büyüklerimin destek ve yardimlarini bekliyorum. Herkesten yardim etmelerini istiyor ve bekliyorum. Belki bir çaresi bulunur da yüzüm eski haline döner. Ayrica yürümemem de sebep olurlar ve yürütürler insallah. En son kis ayindan önce yaklasik 5 ay önce bahçeye çikarak günes yüzü gördüm, evden degil ablamin ve kardesimin yardimi olmadan yataktan disari çikamiyorum.” diye konustu.

Yürüyemeyen annesi Arife ile kazazede kardesine bakan abla Rabia Uysal ise akülü engelli araçlari oldugunu ancak yardim almadan tek basina bindiremedigini söyledi.



Abla Uysal, “Oglan kardesim evde olursa beraber çikariyoruz. O olmadigi sürece tek basima ben yataktan kaldiramiyorum. Haftada bir erkek kardesimle birlikte arabasina bindirip, diger odada banyosunu yaptiriyoruz. Ama tek basima ben kaldiramiyorum. Benim evim ayri, bu evde annem ve sakat olan kardesim kaliyorlar. Ben hem anneme hem de kardesime bakmaya geliyorum. Annem zaten kendisi bakima muhtaç, parkinson hastasi ve yürüyemiyor. Destek olmadan kaldiramiyorum. Gönül ister ki her gün onu bahçeye çikari dolastirayim, havalandirayim birkaç saat ama tek basima yapamiyorum. Dogayi ve daglarda dolasmayi seven kardesimi arada Sarzli engeli aracimizla piknige götürüyoruz. Diger kardesimin de çalismaya ihtiyaci var, yasam mücadelesi içerisinde. O da birkaç ay sonra evlenecek, dügün hazirligi içerisinde. Hafta sonunda denk getirdik mi, disariya çikarmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.



"Emniyet kemerimizi ve kaskimizi mutlak suretle takalim"

Trafik Haftasi çerçevesinde il genelinde birçok faaliyet yapildigini kaydeden Manisa Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, “Ali kardesimiz de 2016 yilinda geçirdigi trafik kazasindan sonra vücut uzuvlarinin büyük çogunlugunu kaybettigini ögrendik. Kendisini daha önce de ziyaret etmistik. Trafik haftasi çerçevesinde ziyaret ederek, trafikte araç kullananlarin daha dikkatli kullanmalarini, emniyet kemerlerini takmalarini, kasksiz araç kullanmamalarini, trafik kurallarina harfiyen riayet etmelerini istiyoruz. Çünkü, sonuçlari gerçekten telafi edilebilir olmayan tarzda sonuçlarla karsilastigimizi burada gördük. Elimizden geldigi kadar ona yardimci olmak istiyoruz. Ablasi bakiyor, ihtiyaçlarini karsiliyor, Allah ondan razi olsun diyoruz. Emniyet kemerimizi ve kaskimizi mutlak suretle takalim diyoruz” dedi.

Ziyarette Akgedik Mahallesi Muhtari Mehmet Ali Baykarlar ile Trafik Tescil ve Bölge Trafik Sube Müdürleri ile trafik polisleri de hazir bulundu.
Kaynak: İHA