Bu Okuldaki Ögrenciler Eve Gitmek Istemiyor

Samsun Baruthane Ortaokulu ögrencileri son ders zili çalmasiyla birlikte okul bünyesinde açilan 50 farkli kursa yönlendiriliyor. Birbirinden farkli kurslarda yeni yetenekler kazanan ögrenciler eve gitmek istemiyor.

Bu Okuldaki Ögrenciler Eve Gitmek Istemiyor
Samsun’da düzenlendigi projeler ve aktiviteler ile adindan sikça söz ettiren Baruthane Ortaokulu Türkiye’de ilk gerçeklestirerek dönem basinda 50 farkli alanda kurs açti. Ilgi alanlarina göre kurslari tercih eden ögrenciler bilimden sanata, spordan gastronomiye kadar birçok alanda egitim aliyor. Son ders zili çalan ögrenciler içerisinde müzik alanini tercih etmek isteyenlere baglama, gitar, keman, ukulele bölümlerinde usta egiticiler tarafindan eglenceli sekilde egitim veriliyor. El becerisi kazanmak isteyen ögrenciler ise quilling, ebru sanati, karakalem, sulu boya gibi bölümleri seçiyor. Bunlarin disinda ögrencilere spor branslarinda egitim verilirken unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlari da oynatiliyor. Ögrencileri tümü eve gitmek istemedikleri ve okulda kurslar süresince çok eglendiklerini ifade ettiler.

Faaliyetler hakkinda bilgi veren Baruthane Ortaokul ögrencisi Irem Varli, "Burada çok egleniyoruz. Ben kursumda ebru, karakalem gibi çalismalar yapiyorum. Her ögrenci okuldan çikinca eve kosmak ister ama bizler burada kalip egitim aliyor. Derste isliyoruz. Burada kalmayi çok seviyorum” dedi.

Ögrenciler ise, “Burada tas boyama, karakalem yapiyoruz. Herkes eve gidiyor ama biz burada kaliyoruz. Resimler yapiyoruz. Burada olmayi seviyoruz. Evde sikilmaktansa okulumuzda açilan farkli aktiviteler içerisinde yer almayi seviyoruz” diye konustu.

Kendini sürekli gelistirerek egitime devam eden Baruthane Ortaokulu birçok alanda örnek oluyor.
Kaynak: İHA