Vakiflar Bölge Müdürü Bozkurt Açiklamasi 'Bölgedeki Tüm Tarihi Yapilar Restore Edildi'

Vakiflar Haftasi dolayisiyla Gaziantep’teki tarihi Anadolu Han’da düzenlenen basin toplantisinda konusan Vakiflar Bölge Müdürü Adem Bozkurt, sorumlu olduklari alan içerisindeki tüm tarihi yapilari restore ettiklerini kaydetti.

Vakiflar Bölge Müdürü Bozkurt Açiklamasi 'Bölgedeki Tüm Tarihi Yapilar Restore Edildi'
Vakiflar Bölge Müdürlügü’ne ait tarihi Anadolu Han’da basin toplantisi düzenleyen Müdür Adem Bozkurt, ’Vakif Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardimlar ve Paylasma Gelenegi’ temasiyla bu anlamli günde çesitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Kentte ve bölgede Vakiflar Haftasi’na iliskin yapilacak etkinliklere dair bilgi paylasan Bozkurt, restoresi tamamlanan eserlerden olusan fotograf serginin açilisini gerçeklestirdiklerini belirterek bölgedeki bazi camilerde Vakif Banilerinin ruhlarina ithafen Kuran-i Kerim ve Mevlidi-Serif okutulacagini söyledi.



“4 bin 809 kisiye gida paketi dagitildi”

Kentte ve bölgede yürüttükleri çalismalara iliskin bilgi veren Gaziantep Vakiflar Bölge Müdürü Adem Bozkurt, “Gaziantep Vakiflar Bölge Müdürlügümüzün sorumluluk alaninda bulunan Gaziantep, Kahramanmaras ve Kilis illerinde toplam bin 120 adet 15 farkli yiyecekten olusan yaklasik 462 bin TL tutarindaki kuru gida paketimiz 4 bin 809 kisiye dagitilmistir. Yine bu çerçevede Eyüp Imarethanesinde bagislanan kurbanlarin kesiminden elde edilen kavurmalar ülke genelinde oldugu gibi bizim bölgemizde de ihtiyaç sahiplerine dagitilmaktadir. Vakiflarin ana siarlarindan olan egitim ve ögretim hizmetleri çerçevesinde yine bölgemizde 183 üniversite ögrencimize kisi basi 650 TL, 554 ortaögretim ögrencimize kisi basi 200 TL burs verilmektedir” dedi.



“Ögrencilere burs, yetimlere muhtaç ayligi ödeniyor”

Asirlardir devam ettirdikleri gelenek olan yetimlere destek verilmesini sürdürdüklerin aktaran Bozkurt, “80 yetime ve 16 engelli vatandasimiza aylik bin 474 TL muhtaç ayligi ödenmektedir. Ayrica temsilen yönettigimiz vakiflardan ihtiyaç sahibi ve basarili 247 ögrencimize de burs verilmektedir. Ayrica bu yil Bölge Müdürlügümüz sorumluluk sahasinda bulunan Gaziantep ilimizde kurulmus olan Mülhak vakiflarimiz ve Yeni vakiflarimizin katilimiyla ’Vakif Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardimlar ve Paylasma Gelenegi’ temasiyla Vakif Haftasi’nin önemli etkinliklerinden biri olarak 09-13 Mayis 2022 tarihleri arasinda Vakif Duasi, Vakif Bedduasi ve eserlerimizden olusan fotograf sergimiz bulunmakta ayrica 13 Mayis 2022 Cuma namazi öncesi Gaziantep Seyh Fethullah Camii, Kahramanmaras Ulu Camii, Kilis Kadi Camii’nde Vakif Banilerinin Ruhlarina ithafen Kur’an-i Kerim ve Mevlidi-Serif okunacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA