Sanliurfa'da Köyler Arasi Halk Oyunlari Yarismasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Sanliurfa Valiligi tarafindan düzenlenen ‘Köyler Arasi Mahalli Halk Oyunlari Yarismasi’ renkli görüntülere sahne oldu.

Sanliurfa'da Köyler Arasi Halk Oyunlari Yarismasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Kaybolmaya yüz tutmus halk oyunlari degerlerinin tespiti ve arsivlenmesi amaciyla Sanliurfa Valiligi öncülügünde SURKAV ve Haliliye Belediyesi isbirligi ile “Köyler arasi Mahalli Halk Oyunlari Yarismasi” düzenlendi.

Çesitli ilçelerden servislerle kent merkezine gelen halk oyunlari ekibi, valilik bahçesinde bir araya geldi. Burada toplanan ekipler, daha sonra davul zurna esliginde Sanliurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kadar kortej yürüyüsü gerçeklestirdi. Yürüyüsün ardindan baslayan yarismada 11 köy kiyasiya yaristi. Renkli görüntülerin ardindan 5 kisilik jüri üyesi birbirinden güzel oynayan tüm ekipleri birinci ilan etti.

Jüri Üyesi ve Istanbul Teknik Üniversitesi Türk Müzigi Devlet Konservatuvari Ögretim Görevlisi Ahmet Turan Demir, halk oyunlarini ekiplerini izlerken zaman zaman gözyaslarina hakim olmadigini belirterek, bu tür degerlerin yasatilmasi için her kesim tarafindan desteklenmesi gerektigini söyledi.



Hilvan, Viransehir, Siverek, Suruç, Bozova ve Akçakale gibi çesitli ilçelerden yarismaya katilan yarismacilar, halk oyunlari degerlerinin yasatilmasi için yapilan çalismada emegi geçenlere tesekkür etti.

Yaklasik 3 saat süren yarisma çekilen hatira fotograflariyla son buldu.
Kaynak: İHA