Hemsirelik Haftasi, PAÜ'de Etkinliklerle Kutlaniyor

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ), Hemsirelik Haftasi, çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Hafta boyunca egitimlerden atölye çalismalarina, tiyatro gösterisinden günübirlik geziye kadar bir hafta boyunca birbirinden farkli etkinlikler düzenlenecek.

Hemsirelik Haftasi, PAÜ'de Etkinliklerle Kutlaniyor


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) her yil geleneksel olarak kutladigi Hemsirelik Haftasi Etkinlikleri çerçevesinde bu yil dolu dolu bir program hazirladi. Hafta boyunca sürecek etkinlikler, PAÜ Hüseyin Yilmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açilis töreni ile basladi.

Törene ögretim üyeleri, saglik çalisanlari ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören, ardindan PAÜ Hastaneleri Hemsirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici’nin konusmasi ile devam etti. Konusmasinda, hemsirelik mesleginin önemini kendi anilari üzerinden ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, tüm hemsirelere, her zaman yanlarinda olduklari ve destek verdikleri için bir hekim olarak tesekkürlerini iletti. Hemsirelerin merhamet, sefkat ve insani anlama gibi meziyetlerinin topluma da örnek olduguna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kutluhan, tüm hemsirelere basarili, saglikli bir ömür temenni etti. Kovid mücadelesinde hayatini kaybeden hemsirelere bir kez daha Allah’tan rahmet ve yakinlarina bassagliginda bulundu.

Basarili akademisyenler, ögrenciler ve 30 yili askin süre hizmet veren hemsireler ödüllendirildi

Açilis konusmalarinin ardindan tören, müzik dinletisi ve ödül töreni ile devam etti. ‘Hemsirelikte En Yenilikçi Fikir Yarismasi’nda dereceye giren ögrenciler, PAÜ Hastanelerinde 30 yil ve üzeri hizmet veren hemsireler ile 2021 Yili Q1 dergilerde yayini olan Saglik Bilimleri Fakültesinde görevli akademisyenlere belge ve hediyeleri takdim edildi. Belge ve hediyeler; Dekan Prof. Dr. Sevgi Özkan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Vali Yardimcisi Ali Nazim Balcioglu tarafindan takdim edildi.

Hemsirelerin yazip oynadigi tiyatro büyük begeni topladi

Hemsirelik Haftasi etkinliklerinin ilk günü daha sonra PAÜ Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ridvan Ekmekçi’nin “Stres Yönetimi ve Zihinsel Dayaniklilik Uygulamalari” isimli sunumu ile devam etti. Yine ilk gün düzenlenen sicak hava balonu etkinligine katilan hemsireler ve ögrenciler kampüsü havadan görme firsati bulurken ilk günün aksaminda PAÜ Hastanelerinde görev yapan hemsirelerin olusturdugu tiyatro grubu, kendilerinin yazdigi “Geçmisten Günümüze Saglik Uygulamalari” isimli tiyatro oyununu sergiledi. Sergiledikleri bu oyunla sahnenin tozunu ilk kez yutan hemsireler, Hierapolis Antik Kenti’nde geçen hikâye ile konuklari, antik dönemden günümüze, sifali bitkilerden modern tibbin uygulamalarina, keyifli bir yolculuga çikardi. Oyunun sonunda, hemsirelerin üniformalari ile sergiledikleri zeybek gösterisi yine davetlilerden büyük alkis aldi.
Kaynak: İHA