Gelecegin Yazarlari Aliaga'da Yetisiyor

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü’nün ‘Küçük Eller Güçlü Kalemler’ slogani ile baslattigi ‘Gelecegin Yazarlari Projesi’ Aliagali ögrencilerden de büyük ilgi gördü. Proje, ögrenciler ve edebiyat arasinda köprü olusturarak çocuklarin ifade güçlerini artirmayi ve Türkçe’yi daha iyi kullanabilmelerini amaçliyor.

Gelecegin Yazarlari Aliaga'da Yetisiyor
Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü’nün ‘Küçük Eller Güçlü Kalemler’ slogani ile baslattigi ‘Gelecegin Yazarlari Projesi’ Aliagali ögrencilerden de büyük ilgi gördü. Ögrenciler proje kapsaminda yaptiklari çalismalarda kelime dagarciklarini gelistirerek zihin aktivitelerini kagida döküyor. Çalismalarda özgün yazma, düsünme biçimi ile kelime kullanma kabiliyetinin gelistirilmesi de hedefleniyor. Projeye Aliaga’dan ortak olan Helvaci Ilkokulu ögrencileri ‘Helvaci’dan Hikayeler’, Sehit Murat Coskun Ortaokulu ögrencileri ise ‘Çiçek Açan Kalemler’ adli eserlerini okuyucu ile bulusturdu. Sehit Ahmet Özsoy Imam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ilkokulu ve Aliaga Ortaokulu ögrencileri yazim süreci tamamladiktan sonra eserlerini dijital olarak yayinlayacak.

Sehit Murat Coskun Ortaokulu ögrencileri, ögretmen ve ögrenciler tarafindan hazirlanan TÜBITAK 4006 Bilim Fuari’nin açilisina katilan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a ‘Çiçek Açan Kalemler’ adli eserlerini hediye etti. Gelecegin yazarlarini tebrik eden Baskan Serkan Acar, ögrencilere basarilar diledi.
Kaynak: İHA