Üsküdar'da Istanbul'un Tarihi Güzelliklerine 'Ayna' Tutuldu

Egitim ve kariyer hayati boyunca tezhip sanatina gönül veren sanatçi Eda Funda Özkan’in nadide eserlerinden olusan Ayna Sergisi Üsküdar’da, Istanbullularla bulustu. Sanatçinin, Istanbul’un tarihi güzelliklerine ayna tuttugu eserleri, tezhip sanatinin inceliklerini yansitiyor.

Üsküdar'da Istanbul'un Tarihi Güzelliklerine 'Ayna' Tutuldu
Üsküdar Belediyesi, egitim ve kariyer hayati boyunca tezhip sanatina gönül veren sanatçi Eda Funda Özkan’in nadide eserlerinden olusan Ayna Sergisi’ni Istanbullularla bulusturdu. Eda Funda Özkan’in Istanbul’un tarihi mirasini yansittigi eserlerini içeren Ayna Sergisi ile tezhip sanatinin en ince detaylari gözler önüne serildi. Her desenin Istanbul’un asirlar öncesine uzanan tarihi ile harmanlandigi eserlerden olusan Ayna Sergisi, tezhip sanatinin en güzel örneklerini ziyaretçilere sunuyor. Sanatçi Eda Funda Özkan’in imzasini tasiyan eserlerden olusan sergi, Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi’nde 5 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Sanatçi Eda Funda Özkan, ”25 senedir geleneksel sanatlarla ugrasiyorum. Bunun yaninda modern sanatlarla da egitim aldim. Yurtiçinde, yurtdisinda bir çok eser üretmeye çalistim. Iki salon halinde 25 yilin sonucunda ilk kisisel sergimi açmis bulunmaktayim. Ismini ’Ayna’ koymamin sebebi herkesin bir parça bulacagi eserler yapmaya çalistim. Gelip görmesi lazim izleyicilerin. Bir salonda tamamen klasik 16. yüzyil tezhiplerine kadar dayanan bir sistemde, eski klasik üslubumuz var, diger salonda da bunun modern yüzü var. Modern yüzünde tuvale yagli boyalar çalisildi. Geçmisten gelecege bir bakis gibi yapmak istedim. O yüzden serginin ismi Ayna” seklinde konustu.

Kaynak: İHA