Kültür Baskentine Estetik Dokunuslar

TÜRKSOY tarafindan 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti seçilen ve bu yili Türk dünyasina iliskin farkli etkinliklerle dolu dolu geçirmeye hazirlanan Bursa’nin cadde ve sokaklari da temaya uygun estetik görüntülere bürünüyor.

Kültür Baskentine Estetik Dokunuslar
Bursa’nin estetigini artirmak için yogun çaba harcayan Büyüksehir Belediyesi, görüntü kirliliginin önüne geçmek için Kent Estetigi Sube Müdürlügü bünyesinde farkli uygulamalara imza atiyor. Trafo binalari, istinat duvarlari ve köprülü kavsaklari tuval gibi kullanip, cadde ve sokaklari sanatla bulusturan Kent Estetigi Sube Müdürlügü, bu yilki çalismalarinda Türk Dünyasi Kültür Baskenti temasini öne çikariyor. Sehir içi trafigin yogun oldugu Acemler Köprülü Kavsagi’nda, Türk Devletleri Bayraklari uygulamasiyla farkindalik olusturuldu.

Hüdavendigar Tüp Geçidinde de ahenkli bir sanatsal renklendirme çalismasi yapilarak, Hüdavendigar Kent Parki yanindaki yol canli bir görünüme kavusturuldu. Yine Istanbul Caddesi üzerindeki Panayir Köprülü Kavsaginda ise özel hazirlanmis kent silüeti tasarimi ‘siyah ve mavi tonlarinda resmedilerek’ ile kentin tarihi ve kültürel degerlerine dikkat çekildi.
Kaynak: İHA