'Ege'nin Düsleri' Resim Sergisi Türkan Soray'da

Antalya’da, Muratpasa Belediyesi Türkan Soray Kültür Merkezi’nde Teoman Südor’un “Ege’nin Düsleri” resim sergisi açildi. Küratörlügünü Prof. Dr. Kiymet Giray’in yaptigi sergi 9 Haziran’a kadar ücretsiz gezilebilecek.

'Ege'nin Düsleri' Resim Sergisi Türkan Soray'da
Türkan Soray Kültür Merkezi, Italya Çagdas Sanat Katalogunda da yer alan ressam Teoman Südor’un “Ege’nin Düsleri” isimli resim sergisine bir ay boyunca ev sahipligi yapacak. Küratörlügünü Prof. Dr. Kiymet Giray’in yaptigi serginin açilisini Antalya’nin is ve kültür-sanat dünyasindan önemli isimleri bir araya getirdi. Açilista Belediye Baskani Ümit Uysal da yer aldi.

Baskan Uysal, burada yaptigi konusmada, “Sehirler, sanat faaliyetleri devam etmedigi zaman asla sehir olmaz. Insan ve bina kalabaligini sehir yapan sey, derinligini, içindeki ruhu, estetik ve ince bakanlarinin yorumlaridir. O sehre kattiklaridir” ifadelerine yer verdi. Antalya’da Türkan Soray Kültür Merkeziyle büyük bir mekansal markalasmayi gerçeklestirdiklerini dile getiren Baskan Uysal, “Antalya’miza, Muratpasa’miza yakisti. Bu sergi de çok yakisti” dedi.

Baskan Uysal, konusmasinin ardindan davetlilerle birlikte sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA