Pide Kuyrugunda Saldiriya Ugrayan Kibris Gazisine Destek

Kocaeli’de geçen hafta saldiriya ugrayan Kibris gazisi Abdullah Al’a Türkiye Muharip Gaziler Dernegi’nden destek geldi. Al’i ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskani Beyazit Yumuk, hukuki açidan olayin takipçisi olacaginin altini çizdi.

Pide Kuyrugunda Saldiriya Ugrayan Kibris Gazisine Destek
24 Nisan Pazar günü Körfez ilçesi Tugrul Caddesi üzerinde bulunan bir firinda, 68 yasindaki Kibris gazisi Abdullah Al, 3 kisi tarafindan darp edildi. Al’in bagirsaginda bir delik ve üç yirtik meydana gelince ameliyata alindi. Yasli gaziyi darp ettigi için gözaltina alinan 3 sahistan 2’si adli kontrol sartiyla serbest birakildi 1’i ise tutuklandi.

Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskani Beyazit Yumuk, 3 kisi tarafindan darp edilen Abdullah Al’i hastanede ziyaret etti. Yumuk, Al ve ailesine geçmis olsun temennilerinde bulundu.

"Yanlarina kar kalmayacak"

Hukuki açidan ellerinden geleni yapacaklarini belirten Baskan Yumuk, "Olay hiç hos degil. Böyle bir seyi sadece gazimiz için degil, hiçbir insana yapilmasini tasvip etmeyerek nefretle kiniyoruz. Tabii ki basin olacak, basin olmadan bunlar aydinliga çikar mi, çikmaz. Bu olaya karisip serbest birakilanlar için hukuki açidan ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Onlarin yaptigi gibi kaba kuvvetle degil, kanuni yoldan halledecegiz. Bizim en büyük gücümüz adalettir. Eger Kocaeli’den bir avukat takip etmezse biz Ankara’dan avukatimizi gönderecegiz. Yanlarina kar kalmayacak. Her yapanin yanina kar kalirsa herkes kendi adaletini saglamaya çalisir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA