Pakistan'in Ankara Büyükelçiliginde 'Chand Raat' Kutlamasi

Pakistan’in Ankara Büyükelçiligi, Ramazan Bayrami’nin gelisini müjdeleyen “Chand Raat”i (Ay Gecesi) kutladi.

Pakistan’in Ankara Büyükelçiliginde, Ramazan Bayrami’nin gelisini müjdeleyen “Chand Raat” kutlandi. Kutlamaya Pakistan’in Ankara Büyükelçisi Sirus Seccad Gazi, esi Shaza Gazi, bazi yabanci misyon sefleri ve çok sayida davetli katildi.

“Chand Raat” (Ay Gecesi) kutlamasinin açilisinda konusan Büyükelçi Gazi, Chandra Raat kutlamasinda katilanlara tesekkür etti. Gazi, “Pakistan Büyükelçiliginde birçok baska etkinlige katilmis olabilirsiniz ama bu olay bizim ramazanin son gecesinde kutladigimiz bir olaydir. Bu gece bir renkler, nese, dostlar ve ziyaret eden dostlarimizin gecesidir” dedi.

Büyükelçinin esi Shaza, “Bu gecemize katildiginiz için tesekkür ederim. Chandra Urduca’da ay anlamina gelir ve Raat ise gece anlamina gelir. Bu gece Sevval ayinin geldigini ve Ramazan ayinin bittigini bize haber verir. Ramazan uzun 30 geceden ibarettir. Son gecesinde ise esleri kocalari için uzun süre çalismislar, onlarin iyi iftar geçirmelerine gayret etmislerdir. Iste bu gece onlar aya bakarak kocalarinin iyi bir ramazan geçirmelerine vesile olduklari için sükrederler” ifadelerini kullandi.

Daha sonra davetlilere çogunlugu Pakistan mutfagina özgü lezzetlerden olusan iftar verildi.

Iftarin ardindan davete katilan genç kiz ve kadinlar, ellerine Pakistan’a özgü kinalar yaptirdi.
Kaynak: İHA