Yenilenebilir Enerjide Denizlili Firmadan Büyük Basari

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’nin (ETKB), Günes Enerjisine Dayali Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanlari ve Baglanti Kapasitelerinin Tahsisine Iliskin YEKA GES-4 Nigde Bor-2 ihalesinde, birçok dev firmayi geride birakan Denizli firmasi birinciligi kazandi.

Yenilenebilir Enerjide Denizlili Firmadan Büyük Basari


ETKB YEKA GES-4 Nigde Bor ihalesinin sonuçlarina göre, birbirinden güçlü enerji firmalari ile yarisan Denizli firmasi Ecogreen Elektrik Enerji Üretim A.S., son 5’e kaldi. Bor 2 için 4 dev firmayla yarisan firma, verilen kiyasiya rekabeti 39 kurusla kazanarak önemli ihalenin sahibi oldu.

Firma olarak çok kisa süre içerisinde Türkiye’nin en önemli yenilenebilir enerji sirketlerinden birisi haline geldiklerine dikkat çeken Yönetim Kurulu Baskani Osman Ugurlu, “Bildiginiz üzere, kisa zamanda ülkemizin en önemli yenilenebilir enerji sirketlerinden biri olduk. Ülkemizin birçok bölgesinde GES, biyogaz ve biyokütle elektrik üretim tesisleri kurduk. Her biri alaninda uzman, inovatif düsünebilen ve hizli kararlar alabilen çalisma arkadaslarimizla güzel bir ekip olusturduk.

Bu basarimizi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’mizin YEKA GES-4 NIGDE BOR-2 için düzenledigi 100 MWe GES yatirimi ihalesine verdigimiz en düsük teklifle taçlandirdik. Bütün çalisma arkadaslarimi yürekten kutluyorum. Ihalelere katilan tüm degerli firmalarimiza gösterdikleri emek ve ülkemizin enerjisine kattiklari deger için ayrica tesekkürlerimi sunuyorum. Enerjimizi dogadan, gücümüzü bu topraklardan aliyor ve yine bu topraklara yatirim yapiyoruz ve yapmaya da devam edecegiz. Ülkemize hayirli olsun”
Kaynak: İHA