Terme Belediyesi Roman Kizlarin Egitimini Destekleyecek
8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Roman vatandaslarla iftar programinda bir araya gelen Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, okula gitmeyen kiz çocuklari için çalismalara baslayacagini belirterek yeni egitim ögretim yilinda okula gitmeyen çocuk olmayacagini vurguladi.

Okunan aksam ezaninin ardindan hep birlikte oruçlarin açildigi iftar programinda konusma yapan Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde birlik, beraberlik ve kardeslik mesajlari vererek Romanlarin gününü kutladi. Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, “Uzun yillardir bu sehirde dogmus, büyümüs bireyler olarak bizim toplumumuzun en renkli kesimisiniz. Türk toplumunun da büyük zenginliklerinden bir tanesisiniz. Bu güne kadar oldugu gibi bundan sonra da sizlerle gönül gönüle kardesçe yasamaya devam edecegiz. Roman kardeslerimize iftar davetimize gösterdikleri samimi ilgiden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.
Roman kizlar okullu olacak
Okula gitmeyen kiz çocuklarinin egitimleri için çalismalara baslayacaklarinin altini çizen Belediye Baskani Kiliç, “Yavrularimizin, özellikle kiz çocuklarimizin okula gitmedigini gördük. Kaymakamligimiz ve Belediyemiz çocuklarimizin okul ihtiyaçlari için her türlü destegi verecektir. Gelecegimizin teminati çocuklarimizin egitimi hepimizden, her seyden çok daha önemli. Bu baglamda 2022 – 2023 egitim ögretim yilinda tüm Roman çocuklarimizin egitim ögretimini tamamlamalari noktasinda bu konunun üzerinde duracagiz. Okula gitmeyen çocuk kalmayacak” ifadelerini kullandi.
Terme Kaymakami Metin Maytalman ise, “Maneviyatin yükseldigi, kardesligin pekistigi, dayanismanin üst düzeye ulastigi Ramazan’da Sivaslilar, Çangallar ve Cumhuriyet Mahallemizde bulunan Roman vatandaslarimizla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. Gökkusagi kadar renkli olan hayatlarinizin insanlara kattigi nesenin devam etmesini ümit ediyor, bu vesileyle Romanlar Gününüzü kutluyorum” seklinde konustu.
