Sultangazi'de Mahalleliyi Sok Eden Hirsizlik

Sultangazi’de yaklasik 100 binanin dogalgaz kutularinda bulunan bakir topraklama çubuklarini çalan zanlilar, mahalleliyi sok etti. Polis hirsizlarin yakalamasi için çalisma baslatti.

Sultangazi'de Mahalleliyi Sok Eden Hirsizlik
Hirsizlik olaylari, Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanim Mahallesi’nde iki gün üst üste yasandi. Binalarin dogalgaz kutularini kiran hirsizlar, topraklama için kullanilan bakir çubuklari çaldi. Zanlilarin iki gün boyunca yaklasik 100 binanin dogalgaz hatlarina zarar vererek hirsizligi gerçeklestirdigi tespit edildi. Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, zanlilarin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Yasanan olayi anlatan Kiraz Yildiz, "Sabah uyandim ve kapiyi açtim, baktim ki kapak açilmis. Eve girdim ve çocuguma 187 ihbar hattini arattim. Sonra gelip kapagi kapattilar. Bana dogalgaz tesisatini yaptirdiginiz firmayi arayin dediler. Aradim onlar da ’Bizimle ilgisi yok yine çalarlar yine bizi mi arayacaksiniz?’ dediler. Disari çikip baktim ki kapagi kirmislar. Bana ’Nalbura git bakir çubuk al ve yerine baglayin’ dediler. Sadece bizim degil herkesin dogalgaz kutusunu kirmislar ve çogunun içinde bulunan bakir çubuklari çalmislar" dedi.

Bir baska mahalleli Fatma Aslan ise "Sabah uyandim torunumu okula göndermek için. Dogalgaz kutusunun kapaginin açik oldugunu gördüm. 1 gün önce de komsularim gelip bana haber verdiler, ’Sizin dogalgaz kutusunun kapagi açik’ diye. Daha önce de gelip kapagi açmislar, bugün yine açikti" ifadelerini kullandi.

Hirsizlarin magdur ettigi bir baska vatandas Ibrahim Ertürk, "Sabah saat 11.00 gibi ekmek almak için disariya çiktim. Baktigimda kapagi kirmislardi ve açikti. Babami çagirip sordum ’Daha önce böyle miydi?’ diye o da bana ’Hayir’ dedi.

Sonra bakkala giderken gördüm ki mahalledeki diger komsularin da kutulari ayni sekildeydi ve içindeki bakir çubuklari yoktu. Bizim tesisatimiz henüz baglanmadigi için almamislar sadece kapagi kirmislar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA