Emekli Olduktan Sonra Antikaya Merak Saldi, Garajini Müzeye Çevirdi

Ordu’da yasayan 75 yasindaki Seyfettin Gözükan, evinin garajinda 15 yilda biriktirdigi ve sergiledigi eski esyalarla adeta küçük bir müze kurdu.

Emekli Olduktan Sonra Antikaya Merak Saldi, Garajini Müzeye Çevirdi
Altinordu ilçesi Bucak Mahallesi’nde yasayan ve yillarca yurt disinda çalisan Seyfettin Gözükan, emekli olduktan sonra eski esyalara merak saldi. Türkiye’nin çesitli illerinden gördügü ve ilgisini çeken ürünleri aldiktan sonra evinin garajinda biriktiren Gözükan, kendisine ait küçük bir müze yapti. Gözükan, yaklasik 15 yildir biriktirdigi ve aralarinda 100 yildan fazla geçmisi olan esyalari görmek isteyenler için de kapisinin her zaman açik oldugunu, kimi zaman komsularinin da kendisine eski esyalari hediye ettigini belirtiyor.

“Bir amaç ugruna bu hobiyi edindim”

Emekli olduktan sonra bos durmak yerine farkli seyler yapmayi düsündügünü ifade eden Gözükan, “Bir amaç ugruna burada bir hobi edindim. Burada saymakla bitmeyen çok esya var. Özellikle gözüme hos gelen esyalari kendi imkanlarimca aldim. Su anda onlari biriktiriyorum ve kendim de el sanati ile ürünler ortaya çikartiyorum” dedi.



“Burasi beni hosnut tutuyor”

“Bunlari biriktirmeye baslayali 15 yil oldu. Gözüme hitap eden esyalari buraya koydum ve bu da beni hosnut tutuyor” diyen Seyfettin Gözükan, “Burasi herkese açik. Görmek isteyenler telefon açiyor ve buraya geliyor, meraklilari da var. Hediye edenler de oluyor. Eski fotograflardan, fotograf makinelerinden hediye ettiler” diye konustu.

Ilerleyen günlerde garajini büyütmeyi ve müzeyi genisletmeyi düsündügünü kaydeden Gözükan, kendisinden sonra oradaki esyalari kültür müdürlügü ve müzeye bagislamayi düsündügünü de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA