Adiyaman'da Dinazor Tepesi Büyük Ilgi Çekiyor

Boyutu ve yapisiyla gerçek bir dinazora benzeyen kayaçlarin bulundugu Adiyaman’daki Dinazor Tepesi dikkatleri üzerine çekiyor

Adiyaman'da Dinazor Tepesi Büyük Ilgi Çekiyor
Adiyaman Çelikhan karayolu Palanli magarasi yakinlarindaki Dinazor Tepesi görenlerin merakini cezbediyor. Genisligi 5-6 metre, uzunlugu 25-30 metre olan tepe üzerindeki kayalar dinazora benzedigi için ‘dinazor tepesi’ olarak biliniyor.

Milyonlarca yil önce yasayan dinazor ismini duyanlar bu tepeyi görmeye gidiyor. Dinazorun sirtina benzeye kaya yapisi büyük ilgi görürken, ziyaretçilerden bazilari buranin fosillesmis bir dinazor olabilecegini öne sürüyor.

Adiyaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Gençlik Merkezi Üyeleri doga yürüyüsünü Palani bölgesinde yapti. Burada Dinazor Tepesini izleyen gençler, tepenin dinazora çok benzedigini aktardi.

Mahmut Yasar Biçer isimli genç, “Buraya Dinazor Tepesi dendigini duyduk ve çok merak ettik. Merakimizdan geldik ve gerçekten bu tepenin dinazora çok benzedigini herkes görüyor. Son derece çok güzel ve gizemli bir yer oldugunu fark ettik” dedi.

Ipek Ocak, tepenin dinazora çok benzedigini aktararak, buranin turizme kazandirilmasi gerektigini ve çok ilginç bir yer oldugunu söyledi.



Halil Ibrahim Yetkin, Gençlik Merkezi tarafindan düzenlenen gezi ile bu tepeyi görmeye geldiklerini belirterek, “Dinazor Tepesinin oldugunu söylemislerdi biz de merak ettik ve gençlik merkezi olarak bir yürüyüs düzenledik. Buraya geldigimizde dinazor tepesini gördük. Dinazor tepesini yakindan gördügümüzde daha güzel ve söylenildiginden daha iyi oldugunu fark ettik. Buranin tarihi ve gezilmeye deger oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA