Nisa Mihriban Bebegin Tedavi Gördügü Hastaneden Açiklama

Bakirköy Dr. Sadi Konuk Egitim Arastirma Hastanesi Bashekimliginden yapilan açiklamaya göre tedavisi süren Nisa Mihriban Bebegin beyin ölümünün kesinlesmedigi ifade edildi. Açiklamaya göre Nisa Mihriban Bebegin, beyin ölümünün kesin neticesinin 24-48 saat içerisinde belli olacagi duyuruldu.

Nisa Mihriban Bebegin Tedavi Gördügü Hastaneden Açiklama
Geçtigimiz günlerde Pendik’te sokaga birakilmis bir halde bulunan daha sonra tedavi altina alinan Nisa Mihriban Bebegin tedavisi devam ediyor. Dün gün içerisinde Nisa Mihriban Bebegin beyin ölümü gerçeklesti seklinde haberlerin yapilmasinin ardindan tedavi gördügü hastaneden açiklama yapildi.

Hastaneden yapilan açiklamada “Nisa Mihriban bebek 3 gün önce kaldigi çocuk yuvasindan kardior pulmoner arest sonucu kurum doktor ve hemsiresi refakatinde 112 ile kalp ve solunum resussitasyonu yapilarak saat 09.20’de hastanemizi acil çocuk birimine getirilmistir, yapilan ilk muayene sonucunda aspire ettigi anlasilan bebegin kalbinin ve solunumun olmamasi üzerine hemen entübe edilmis, yaklasik 30 dakika daha yapilan resüstasyon neticesinde kalp atimlari alinmaya baslanmistir. Çocuk yogun bakim ünitesinde yatirilarak solunum cihazina baglanan Nisa bebegin, genel durum ciddi olup, sedasyon ve anti ödem tedavisi altinda takip edilmektedir. Durumunda bir iyilesme gözlenmeyen bebegin beyin fonksiyonlari detayli olarak arastirilmakta olup, beyin ölümü açisindan kesin sonuç belirlenmemistir. Yapilacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda nisa bebekle ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanmasi beklenmektedir. Nisa Bebegimize Allah’tan sifa sevdiklerine geçmis olsun diler, kamuoyuna saygilarimizi sunariz. Istanbul Bakirköy Dr. Sadi Konuk Egitim Arastirma Hastanesi Bashekimligi” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA