45 Yasindaki 'Davulcu Abla' 6 Yildir Sahura Kaldiriyor

Izmir’in Bornova ilçesinde yasayan Zahide Köse (45), 6 yildir ramazan davulu çalip, maniler söyleyerek Izmirlileri sahura kaldiriyor. Mahalleli tarafindan kendisine ‘Davulcu Abla’ denildigini söyleyen Köse, “Yillardir ramazan davulculugunu isteyerek ve severek yapiyorum. Mahalle sakinlerimize bu yönde hizmet etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

45 Yasindaki 'Davulcu Abla' 6 Yildir Sahura Kaldiriyor
Izmir’in Bornova ilçesinde yasayan 45 yasindaki evli ve 1 çocuk annesi Zahide Köse, ilçeye bagli Ümit Mahallesi’nde elinde davulu dilinde manileri ile sokak sokak gezerek vatandaslari sahura kaldiriyor. 6 yildir her ramazan ayinda sokaklari gezerek Izmirlileri sahura kaldirdigini ve bu gelenegi yasattigi için mutlu oldugunu söyleyen Köse, “35 yildir bu mahallede yasiyorum ve geçimimizi hurda toplayarak sagliyoruz. Ramazan ayinda da aile ekonomimize katki saglayabilmek için davul çaliyorum. Yaptigim isi ise severek ve isteyerek yapiyorum. Kizim ve yegenim de bana eslik ediyor. Tüm çabam kizima güzel bir nisan yapabilmek için. Bunun için mücadele ediyorum. Ayrica, mahalle sakilerimizde desteklerini hiç esirgemiyor ve bana ‘Davulca Abla’ diye sesleniyorlar. Bu da beni çok memnun ediyor” dedi.



“Insanlarimiz onun manilerini dinlemek için evlerin balkon ve pencerelerine çikiyor”

Zahide Köse’yi küçüklügünden bu yana tanidigini belirten Ümit Mahallesi Muhtari Ayhan Polat (60) ise, “Ilk baslarda Zahide’ye ‘sen yapamazsin’ dedik fakat Zahide gerçekten bu isi çok güzel yapmayi basardi. Mahalleli tarafindan seviliyor ve insanlarimiz onun manilerini dinlemek için evlerinin balkon ve pencerelerine çikiyor. Mahalle sakinlerimiz ‘Davulcu Abla’ ne zaman bizim sokagimizdan geçecek diye merakla bekliyorlar” diye konustu.



“Zahide, kadin davulcu olarak çok tutuluyor ve seviliyor”

36 yildir ayni mahallede yasadigini ifade eden 56 yasindaki Gülperi Topçu da, “Muhtarimiz ve mahalle sakinleri olarak Zahide’nin ramazan davulcusu olmasi için imza topladik. Zahide, kadin davulcu olarak çok tutuluyor ve seviliyor. Çok güzel maniler söyleyen Zahide, sesinin güzel olmasindan dolayi Istanbul’dan is daveti dahi aldi. Hurda toplayarak çocugunu büyüten ve okutan Zahide’ye yaptigi iste mahalle sakinleri olarak destek veriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA