Türkiye Diyanet Vakfi, Istanbul'da 5 Bin 500 Aileye Gida Yardim Karti Dagitacak

Türkiye Diyanet Vakfi Istanbul Subesi tarafindan Ramazan ayi dolayisiyla ihtiyaç sahibi ailelere yardim karti dagitimina baslandi. Istanbul Subesi tarafindan kent genelinde 5 bin 500 aileye verilmesi planlanan aliveris yardim kartlarinin dagitiminin Ramazan ayi içerisinde tamamlanmasi planlaniyor.

Türkiye Diyanet Vakfi, Istanbul'da 5 Bin 500 Aileye Gida Yardim Karti Dagitacak
Türkiye Diyanet Vakfi, ‘Kardesligimiz Zekatla Bereketlensin Beklenen Sensin’ temasiyla Ramazan ayi içerisinde yardima muhtaç ailelere yönelik yardim kampanyasi baslatti. Kampanya kapsaminda bu yil Istanbul’da 5 bin 500 yardima muhtaç aileye yardim alisveriste kullanilmak üzere karti verilmesi planlandi. Fatih’te baslatilan çalismalar kapsaminda ihtiyaç sahibi aileler müftülük tarafindan tespit edildi. Birebir evleri ziyaret edecek olan ekiplerin, Ramazan ayi içerisinde alisveris yardim kartlarinin ihtiyaç sahibi ailelere ulastirilarak hedefleniyor. Yardim kampanyasi hakkinda konusan Istanbul Il Müftü Yardimcisi Mustafa Yavuz Ramazan ayi içerisinde 5 bin 500 muhtaç aileye yardim karti dagitacaklarini söyledi.



“Birebir evleri ziyaret edilerek Ihtiyaç sahibi evlere ulasilacak”

Yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Istanbul Il Müftü Yardimcisi Mustafa Yavuz “Istanbul’umuzun her kösesinde ihtiyaç sahibi kardeslerimize ulasmaya çalisiyoruz. Kismet olursa 5 bin 500 aileye gida karti vermeyi planliyoruz. Isimler tespit edildi, müftülüklerimiz çalisiyor. Birebir evleri ziyaret edilerek Ihtiyaç sahibi evlere ulasilacak. 2 bin aileye hijyen paketi bu isimler müftülüklerimiz ve kaymakamligimizin sosyal yardimlasma vakiflari tarafindan belirlendi. Arkadaslarimiz arastirarak bize ulasan emanetleri hak eden yere yani sahibine ulasmasini arzuluyoruz. O yüzden titiz bir çalisma yapiliyor. Kismet olursa Ramazanda 100 ihtiyaç sahibi çocugumuzu giydirecegiz. 150 yetimle iftar gerçeklestirecegiz. Önümüzdeki pazartesi 300 Suriyeli yetim ile iftar gerçeklestirecegiz. 5 bin aileye nakit yardimi yapacagiz. Insallah hayir sahibi kardeslerimizin zekatlarini ve sadakalarini ulastirdilar. Kismet olursa 5 bin aileye ulastiracagiz. Kosova ve Bulgaristan’da bin kisilik iftar organizasyonumuz var. Hayir sahiplerinden kaynagi elde ettik. Ukrayna’dan gelen Müslümanlar var. Kimse onlarin farkinda degil Su anda tespit ettigimize göre Kirklareli’nde 300 kisilik bir grup KYK yurdunda kaliyor” dedi.



“Suriye’de 40 tir ile yaklasik 35 bin aileye ulastik”

Suriye’de ve Istanbul genelinde yapilan çalismalar hakkinda da bilgi veren Yavuz, “Suriye’de 40 tir ile yaklasik 35 bin aileye ulastik. 9 bin çift ayakkabimizi o sogukta o çocuklarimiza ulastirdik. Suriye’de 24 yetim okulumuz var. Istanbul Müftülügü ve Diyanet Vakfi subeleri olarak bin 800 çocugumuza her ay katki yapiyoruz. Okul masraflari, yiyecek ve içecek masraflarini karsiliyoruz. Istanbul’daki hayir sahipleri kardeslerimizle her ay bin 800 yetim yavrumuza ulasiyoruz. Istanbul subemiz her ay 200 yetime burs veriyor. Sadece ramazan ayinda degil tam zamanli yetim projemiz devam ediyor. 3 yildir lisans ve yüksek lisans yapan 90 ögrencimize Istanbul Müftülügü olarak destek vermeye gayret ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA