Milletvekillerinin Illere Göre Dagilimini Belirleyen YSK Karari Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulu’nun milletvekillerini illere göre dagilimini belirleyen karari Resmi Gazete’de yayimlandi. Buna göre, Ankara 3 seçim bölgesinden toplam 36, Istanbul 3 seçim bölgesinden toplam 98, Izmir 2 seçim bölgesinden toplam 28 ve Bursa 2 seçim bölgesinden toplam 20 milletvekili çikaracak.

YSK Baskanligi tarafindan yayimlanan kararda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapacak 600 milletvekilinin illere göre dagilimi belirlendi. Kararda, seçimde hangi ilden kaç milletvekili çikarilacagi ve illerin kaç seçim bölgesinden olusacagi belirlendi.

Dagilimin ve olusturulan seçim bölgelerinin, Türkiye Istatistik Kurumu’ndan (TÜIK) alinan güncel nüfus verilerine göre yapildiginin bilgisi verildi.

Yayimlanan 124 numarali YKS kararinda, 18’den fazla milletvekili çikaracak olan Ankara ve Istanbul’un 3 seçim bölgesine, Izmir ve Bursa’nin 2 seçim bölgesine ayrildigi aktarildi. Diger illerin ise 18’den az milletvekili çikardigi için tek bölge halinde seçime girecegi belirtildi. Buna göre; Ankara 3 seçim bölgesinden toplam 36, Istanbul 3 seçim bölgesinden toplam 98, Izmir 2 seçim bölgesinden toplam 28 ve Bursa 2 seçim bölgesinden toplam 20 milletvekili çikararak, TBMM’ye gönderecek.
Kaynak: İHA