Kocaeli Valisi Yavuz Açiklamasi '2022 Yili Yatirimlarinin Toplam Maliyeti 22 Milyar 691 Milyon TL'

Kocaeli’de Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi’na baskanlik eden Vali Seddar Yavuz, 2022 yilinin toplam yatirim maliyetinin 22 milyar 691 milyon TL oldugunu açikladi.

Kocaeli Valisi Yavuz Açiklamasi '2022 Yili Yatirimlarinin Toplam Maliyeti 22 Milyar 691 Milyon TL'
Kocaeli Il Koordinasyon Kurulu’nun 2022 yili ikinci toplantisi, Vali Seddar Yavuz baskanliginda gerçeklestirdi. Akçakoca Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantida, 2022 yili Ocak, Subat ve Mart aylari olmak üzerine ilk 3 ay içerisinde gerçeklestirilen yatirimlar degerlendirildi. Kocaeli genelinde 2022 yilinda uygulanan 440 projeden 38’nin tamamlandigini ifade eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, geriye kalan 402 projenin; 317 adedinin devam ettigini, 30’unun ihale asamasinda oldugunu, 53 projeye baslanamadigini ve tasfiye edilen proje sayisinin ise 2 oldugunu belirtti.

Vali Yavuz’un açilis konusmasinin ardindan kurum temsilcileri, kurumlariyla ilgili yatirimlarda gelinen son noktaya iliskin sunum gerçeklestirdi.

"Yatirimlarin maliyet toplami 22 milyar 691 milyon TL’dir"

Yatirimlarda dönem itibari ile yaklasik yüzde 7 nakdi gerçeklesme saglandigini aktaran Vali Yavuz, "2022 yili yatirimlarinin maliyet toplami 22 milyar 691 milyon TL’dir. 2022 yili ödenek toplami ise 7 milyar 548 milyon TL olup, dönem sonu itibariyle bu ödeneklerden yapilan harcama toplami ise 506 milyon TL’dir. Yilin ilk üç ayinda yil ödenegine göre nakdi gerçeklesme orani ise yüzde 7’dir. Fiziki gerçeklesme orani yüksek olan yatirimlarin bir an önce tamamlanarak hizmete sunulmasi, henüz ihale edilmemis projelerin ihale süreçlerinin hizlandirilmasi, yatirimlarin takip edilerek ortaya çikan sorunlarin çözülmesi için kurum ve kuruluslarla is birligi yapilmasi önem tasimaktadir. Afetlerden dolayi olusabilecek can ve mal kayiplarini azaltmak ve önlemek, Afet risk azaltma bilincini olusturmak, kaynaklarin etkili kullanimini saglamak, afet nedeniyle yapilan harcamalari azaltmak amaciyla ilk afet risk azaltma plani hazirlanmistir. Planda yer alan eylemlerin gerçeklestirebilmesi için sorumlu ve destekleyici kurumlarin azami gayret göstermeleri gerekmektedir. Yatirim niteliginde olan Il Afet Risk Azaltma Plani (IRAP), Içisleri Bakanligi tarafindan gelistirilen bir yatirim takip sistemi ile izlenecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA