Aydin'da Tefeci Operasyonu Açiklamasi 34 Gözalti

Diyarbakir merkezli Aydin’in da aralarinda bulundugu 10 ilde es zamanli tefeci operasyonunda 34 süpheli gözaltina alindi. Süphelilerden, 220 olayda pos tefeciligi yöntemi ile yaklasik 1 milyar 200 milyon akisin gerçeklestigi tespit edildigi bildirildi.

Aydin'da Tefeci Operasyonu Açiklamasi 34 Gözalti


Diyarbakir Il Emniyetinden yapilan açiklamaya göre, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerinin tefecilik suçunun önlenmesine ve açiga çikartilmasina yönelik detayli çalisma baslatti. Açiklamada, Bismil ilçesinde, üçüncü sahislar adina çikartilan pos cihazlari ve sanal pos hesaplari üzerinden, kredi karti borcu olanlar ile nakit paraya ihtiyaci olan vatandaslardan komisyon almak suretiyle kredi kartindan çekim islemi yapan, tefecilik suçunu isleyen, yasadisi faaliyetleriyle Bankacilik Kanuna Muhalefet eden süphelilerin tespit edildigi belirtildi.

Süphelilerden tespit edilen 220 olayda pos tefeciligi yöntemi ile yaklasik 1 milyar 200 milyon para akisinin gerçeklestigi kaydedildi. Diyarbakir merkezli Istanbul, Sakarya, Aydin, Giresun, Kayseri, Antalya, Hatay, Sirnak ve Batman’ da, suç örgütüne yönelik 10 ayri ilde es zamanli operasyonda 34 süpheli yakalandigi bildirildi.



Açiklamada, 3 adet ruhsatsiz tabanca,46 adet fisek, 4 adet sarjör, çok sayida senet, 3’ncü sahislar adina kredi karti, pos slipleri, ajandalar ve not defterleri ele geçirildigi ifadelerine yer verildi.



Sahislarin emniyet islemleri devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA