Adalet Bakani Bekir Bozdag Açiklamasi 'Türk Yargisina Saibeli Diyenler Türk Yargisina Iftira Atanlardir'

Adalet Bakani Bekir Bozdag, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun attigi tweetine iliskin, “Yargi kimsenin samar oglani degildir. Herkes konusurken hangi konuda konustuguna özen göstermelidir, dikkat etmelidir." ifadelerini kullanarak "Bir siyasi partinin genel baskani Türk yargisi saibelidir, diye konusursa; Bati’dan veya baska bir yerden bakan Türkiye ile ilgili ne diyecek? Bunun tutar yani var mi?" dedi.

Adalet Bakani Bekir Bozdag Açiklamasi 'Türk Yargisina Saibeli Diyenler Türk Yargisina Iftira Atanlardir'


Adalet Bakani Bekir Bozdag, Istanbul 2 Nolu Baro’nun Avukatlar Günü sebebiyle Üsküdar’da düzenlenen iftar programina katildi.

Istanbul 2 Nolu Baro Baskani Yasin Samli’nin ev sahipliginde gerçeklesen iftara Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Istanbul Cumhuriyet Bassavcisi Saban Yilmaz, Anadolu Cumhuriyet Bassavcisi Ismail Uçar, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dövücü ile çok sayida baro üyesi katildi.

Adalet Bakani Bekir Bozdag, burada yaptigi konusmasinda “Epey bir zamandir barolarla iç içeyiz. Bugüne kadar ilk defa bir baronun düzenledigi iftar yemegine katildim” dedi.

Bozdag, “Adalet Bakanligi daha öncede yapmistim, devletimizde farkli görevlerde hizmetim oldu, bugüne kadar görev yaptigim yerde hiçbir baro tarafindan bir iftar düzenlendigini hatirlamiyorum. Ilk defa Istanbul 2 No’lu barosu bu güzel iftarda bizi bulusturdu. Özümüze, ruhumuza, medeniyetimize ve kültürümüze uygun bir nesneli ile ise basladi, eminim bundan sonra devami daha iyilerini yaparak gelecektir. Bu vesile ile Baro Baskanimiz Yasin Samli ve ekibini bu güzel düsüncelerinden dolayi da tebrik ediyorum.” diye konustu.



Avukatlarin 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayan Adalet Bakani Bekir Bozdag, “Bugün ayni zamanda 5 Nisan Avukatlar Günü. Avukatlar bir yandan savunmayi, öte yandan hak aramayi, öte yandan müdafaayi, öte yandan adaletin vaktinde ve dosdogru tecellisinde önemli rol yüklenmeyi vazife edinmis, adaleti ayakta tutmak hak sahiplerinin hakkini tespit ve haklarini onlara teslim etme noktasinda son derece önemli görevi ifa etmektedirler. Yargi görevini yapan hakim ve savcilarimizla birlikte avukatlarimiz milletimizin hak arama mücadelesinde adalet beklentisinde ve adaleti ayakta tutmakta gerçekten fedakar bir sekilde gayret etmektedirler. Bu vesile ile 5 Nisan Avukatlar Günü’nüzü ayrica tebrik ediyorum.” açiklamasinda bulundu.

"Yargi kimsenin samar oglani degildir"

CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’un attigi tweet hakkinda konusan Adalet Bakani Bozdag, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel baskani görülmekte olan bir davayla ilgili tweet atiyor, istedigi gibi bir karar çikarsa nasil ödeyecegini, istemedigi gibi bir karar çikarsa nasil itham edecegini üstü kapali sekilde itiraf ediyor. Eger kararlar istediginiz gibi gelirse Ankara’da, Istanbul’da hakimler var. Eger kararlar istediginiz gibi gelmezse sarayin hakimleri var. O zaman oturup hepimizin bir karar vermesi lazim; hangi karar Istanbul’un karari, Istanbul’daki hakimin karari ya da Ankara’daki hakimin karari; ya da hangi karar baska bir karar. Maalesef her sali acaba bugün grupta mahkeme kuruldu mu acaba bugün grupta Kiliçdaroglu agir ceza reisi gibi hüküm açikliyor mu, ya da bir baskasi baska ithamda bulunuyor mu diye tedirgin oluyorum. Yine bu hafta grupta hakimlerimizi suçlayan adimlar atiyor. Anayasa çok açik; hiç kimse hiçbir organ merci, yargi yetkisinin kullanilmasi konusunda hakim ve savcilara emir ve talimat veremez. Tavsiye ve telkinde bulunamaz. Genelge ve talimat gönderemez. Açik ama baktiginizda karar öncesinde nasil karar verilecegine dair büyük büyük gaflar yapiyor. Bu tavsiye ve telkinde bulunmak degil mi? Bir yandan hukuk devleti bir yandan hak bir yandan adalet diyeceksiniz öte yandan hukuk devleti diyen anayasamizin 138’inci maddesini ayaklarimizin altina altina alip çigneyeceksiniz. Biz neye inanacagiz. Türkiye’nin burada ciddi sorunlari var. Ben gelirsem sunu sunu serbest birakacagim. Sanki mahkeme, tutuklama kararini sen mi verdin. Ve yahut yargilamayi sen mi açtin, nasil yapacaksin? Bir yandan diyor ki; siz yargiya müdahale ediyorsunuz öte yandan sorusturmanin basindan sonuna kadar yargilamanin her asamasina müdahale etmek için elinden ne geliyorsa onlari sonuna kadar yapiyor. Bir tane dogru var; yargiya müdahale yanlissa hep beraber bunun karsisinda duracagiz. Ama benim istedigim kisilerle ilgili karar, istedigim gibi çikarsa gayet güzel ama istemedigim gibi çikarsa karar haksiz demek yargiya da yargi görevi yapanlara da büyük bir bühtandir. Yargi kimsenin samar oglani degildir. Herkes konusurken hangi konuda konustuguna özen göstermelidir, dikkat etmelidir. Bugün hakim ve savcilarimizin baktigi davalara baktiginizda milyonlarca davayi görüyorlar. Ankara’da Istanbul’da 81 ilimizde adliye olan her yerde ama dikkat ederseniz tartisilan davalar iki elin parmagini geçmez. Iki elin parmagini geçmeyen davalar üzerinden milyonlarca davaya bakan hakim ve savcilarimizin avukatlarimizin onca emegini adaleti ayakta tutmak gayretini hak ve hukuka uyma çabasini verdigi emegi görmezden gelmek büyük bir haksizliktir. Bunu kabul etmemiz mümkün degildir.” dedi.



Bakan Bozdag, “Bir baskasi Türk yargisi saibelidir, diyor. Bir siyasi partinin genel baskani Türk yargisi saibelidir, diye konusursa Bati’dan veya baska bir yerden bakan Türkiye ile ilgili ne diyecek? Bunun tutar yani var mi? Türk yargisina saibeli diyenler Türk yargisina iftira atanlardir. Kimsenin Türk yargisina iftira atma hakki yoktur.” dedi.

Kaynak: İHA