Sincan Belediyesi Zabita Ekipleri Bayram Öncesi Tatli Denetimine Çikti

Sincan Belediyesi Zabita ekipleri Ramazan Bayrami öncesi imalathaneleri siki denetime aldi. Bayramda vatandasin agzinin tadi kaçmasin diye pastane ve tatlicilari mercek altina alan zabita ekipleri, kurallara uymayan isletmelerin gözünün yasina bakmadi.

Sincan Belediyesi Zabita Ekipleri Bayram Öncesi Tatli Denetimine Çikti
Bayram öncesi tatli ve seker gibi bayram gelenegini yasatan gidalarin üretimi ve satisini yapan is yerlerine yönelik denetimler artti. Sincan Belediyesi Zabita ekipleri, tatli ve seker satisini yapan isletmelerde satisa sunulan gidalarin ve tatli, pasta yapiminda kullanilan malzemelerin üretiminde gerekli malzemelerin son kullanim tarihlerini, ambalaj durumunu ve fiyat bilgilerini denetledi.

Eldivenleri takip, boneleri giyerek incelemelerine baslayan ekipler hammadde kullanimindan hijyen ortamina, saglik kosullarina kadar her seyi titizlikle denetledi.

Çat kapi yapilan denetimlerde tezgahlar, ürünler, firinlar tek tek incelendi. Personelin de es geçilmedigi denetlemelerde genel temizlik kurallarina bakildi.

Kurallara uymayan isletmelerin gözünün yasina bakmayan zabita ekipleri, son kullanma tarihi geçen ürünleri de affetmedi. Saglik ve hijyen kurallarina uymayan isletmeler hakkinda tek tek tutanak tutularak gerekli islemler yapildi.

Sincan Zabita ekipleri vatandaslarin sagligi için denetimlere devam edecek.
Kaynak: İHA