Sektör/Odak Alani Koordinatörleri, Rektör Çomakli Baskanliginda Toplandi

Arastirma Üniversitesi süreci içerisinde kurulan Sektör/Odak Alani Koordinatörlüklerinin yöneticileriyle bir araya gelen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli ile yönetimi, is modellerinin uygulamaya konulmasini yönünde gerekli planlamalari yapti.

Sektör/Odak Alani Koordinatörleri, Rektör Çomakli Baskanliginda Toplandi
YÖK tarafindan Arastirma Üniversitesi seçilen kurumlarin Üniversite Bazinda Odak Alan Eslestirmelerinin yapildigi Yüksekögretim Kurulu Arastirma Üniversiteleri Toplantisinin ardindan Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Sektör/Alan Odak Koordinatörlüklerinin yapacagi çalismalari görüsmek ve gelecek sürecin planlamasini yapmak üzere birim koordinatörleri ile bir araya gelen Rektör Çomakli ile yönetimi, üniversite adina böylesine önemli bir sürecin istisare ile daha da basarili bir sekilde yönetileceginin altini çizdi.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in katilimiyla gerçeklesen Yüksekögretim Kurulu Arastirma Üniversiteleri Toplantisinda vurgulanan üniversitelerin öncelikli alanlarinin yani sira yetkin olduklari saglik, ileri teknoloji ve sosyal bilimler alanlariyla da çesitli eslestirilmelerin yapildigini aktaran Rektör Çomakli, bu çerçevede Atatürk Üniversitesi bünyesinde belirlenen alanlarla ilgili koordinatörlüklerin kuruldugunu ve zaman kaybetmeden çalismalara baslandigini dile getirdi.

Rektör Çomakli: “Çözümü Beklenen Sorunlara Katkida Bulunmamiz Gerekiyor”

Üniversite Bazinda Odak Alan Eslestirmeleri projesinin Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi dogrultusunda uygulamaya koydugu çalisma anlayisiyla örtüstügünü belirten Rektör Çomakli: "Arastirma üniversitesi olarak çalismalarimizi somut ve topluma fayda üreten bir anlayisla yaparak bizlerden çözümü beklenen sorunlara katkida bulunmamiz gerekiyor" dedi.

Atatürk Üniversitesinin 65 yillik bilgi, birikim ve tecrübesi ile arastirma anlayisini yeni bir evreye tasimayi hedeflediklerini aktaran Çomakli, bu hedefin gerçeklestirilmesiyle birlikte dünya üniversiteleri arasinda ilk 500, ülkemizde ise ilk 10 üniversite arasina girmenin kaçinilmaz oldugunu söyledi.

Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararasi ölçekli önemli arastirma projelerinin altina imza attiklarini belirten Prof. Dr. Çomakli, arastirma üniversitesi ile baslayan bu yeni dönemde tüm beklentilere arastirma odakli girisimci çözümler üreterek cevap vereceklerini sözlerine ekledi.

“Atatürk Üniversitesi, En Fazla Alanla Eslestirmesi Gerçeklesen Ilk 5 Üniversiteden Birisi Olmustu”

YÖK Baskanliginin degerlendirmeleri neticesinde Atatürk Üniversitesinin, 11. Kalkinma Planinda yer alan sektör basliklarindan Kimya ve Gida Arz Güvenligi alanlarinda eslestirmesi gerçeklestirilmisti. Ayrica odak alanlarindan Saglik alaninda Klinik Arastirmalar-Asi, Fen/Mühendislik alaninda Akilli ve Yenilikçi Malzemeler, Uzay Bilimleri ve Uydu Teknolojileri ve Yapay Zekâ Teknolojileri alanlarinda ve Sosyal alaninda ise Iktisat ve Egitim alanlarinda Atatürk Üniversitesi yetkinligini kanitlayarak eslestirmelerde yer almisti. Toplamda 15 alanda eslestirmesi gerçeklesen Atatürk Üniversitesi bu dogrultuda, devlet arastirma üniversiteleri arasinda en fazla alanla eslestirmesi gerçeklesen ilk 5 üniversiteden birisi olmustu.
Kaynak: İHA