Bakan Bilgin'den Baskan Pekmezci'ye Ziyaret

Bir dizi çalisma ve ziyaret için Bayburt’ta bulunan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Bilgin beraberindeki heyetle birlikte Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’ye ziyarette bulundu.

Bakan Bilgin'den Baskan Pekmezci'ye Ziyaret
Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Pekmezci Bakan Bilgin’i baba ocagi Bayburt ve belediyede agirlamaktan dolayi mutluluk duyduklarini belirtti.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin’e belediyenin mali durumu ile belediyemiz tarafindan tamamlanan, yapimi devam eden ve planlanan projeler hakkinda bilgi veren Baskan Pekmezci, “Bayburt Belediyesi olarak tarih ve kültür sehri olan Bayburt’umuza hizmet ederken yesil alanlariyla, otoparklariyla modern kent dokusuna uygun bir sekilde çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

1 Nisan 2019 yili itibariyle devraldigi Bayburt Belediyesi’nin 154 Milyon TL borcundan 47 Milyon TL’sini ödediklerini dile getiren Belediye Baskani Pekmezci, “Göreve gelmeden önce çalismalari baslatilan Saray Bahçesi Kent Meydani ve Canli Hayvan Pazari projelerine kaldigi yerden devam ettik ve tamamlayarak halkimizin hizmetine sunduk. Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi’ni de faaliyete geçirdik. Yine Tarim Yerleskesi içerinde yer alan Dogu Karadeniz’in en modern mezbahanesini tamamladik. Gençosman Parki ve Sehit Nusret Parkini modern bir kent dokusuna uygun sekilde yeniden dizayn ettik. 2 megawat gücüne sahip yeni Günes Enerjisi Santrali’ni tamamladik. Daha önce yapilan 4 MW’lik GES ile birlikte Belediyemiz 6 MW Günes Enerjisi Santrali’yle ülkemize enerji alaninda katma deger saglamaktadir” diye konustu.

Konusmasina kentte yapilan yol ve kaldirim çalismalari hakkinda bilgiler vererek devam eden Baskan Pekmezci, “Rutin yol ve kaldirim çalismalarimizin yani sira Aksemsettin, Kurtulus ve Oslu Baba Caddelerini yol ve kaldirimlariyla yeniden yaparak halkimizin hizmetine sunduk. Bayburt Kalesi ile Bayburt Kulesi’ni bütünlestirmek ve arasindaki bagi kurmak adina aradaki iki yüksek binanin üst katlarini istimlak ederek yikimini gerçeklestirdik. Kale ile kuleyi kucaklastirdik ama kulenin durumu iyi degil. Saat Kulesi’nin üzerindeki paratonere yildirim düsmesiyle kulenin üst tarafi zarar gördü ve yillarin yipranmisligi ile saat kulemizin durumu maalesef aci bir konumda. Bununla ilgili bir rölöve çalismasi yaptik. Anitlar kurulundan gerekli izinleri aldik. Restorasyon çalismasi yapacagiz. Ihalesini yaptik bitirdik.

Ozulu Caddesi’nde Ozululara ait 700 metre kare arsa, Kuturlara ait 568 metrekare arsayi kamulastirdik. Çoruh kiyisinda aldigimiz bu alanlar ile 2003 yilinda kamulastirdigimiz otopark olarak kullandigimiz alani da katarak, imar planina uygun bir düzenlemeyle yakin zamanda burayi yesil alan yapip ortaya bir ahsap köprü kurarak Sehit Nusret Parkiyla birbirine baglayacagiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Hükmü Pekmezci konusmasinda kent için hayati önem tasiyan projelerden olan Içme Suyu Aritma Tesisinden bahsederek, “Bayburt’umuz adina bizim için en önemli projelerden biri içme suyu aritma tesisi sertlik giderici tesisimizin zemin etüdü ve jeolojik etütleri tamamlanip ihaleleri yapildi. Projemiz tamamladiginda Bayburt halkinin evlerindeki musluklardan artik pet sise suyu kalitesinde su akacaktir. Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi’na sundugumuz projemiz ile alakali zati alinizden destek bekliyoruz” seklinde konustu.

Konusmasina belediyenin diger projeleri hakkinda bilgi vererek devam eden Belediye Baskani Pekmezci açiklamalarini söyle sürdürdü:

“Belediyelerin asli görevi degil ama vatandasimizin istihdamina yönelik küçük çapli çözümler üretmeye çalistik. Bu anlamda Yöresel Ürünler ve Tursu Fabrikasinin yapimini tamamladik. Yine istihdama yönelik bir projemiz olan Tugla Fabrikasi projemiz var; fizibilite çalismalarimizi yaptik. Bu konuda Çorum’dan tugla fabrikasi sahibi bir arkadasimizi davet ederek Valimiz ve Ticaret Sanayi Odasi Baskanimiz ile birlikte gerçeklestirdigimiz toplantida arkadasimizdan bilgiler aldik. Baslangiçta 20 Milyon TL degerindeki proje dövizde yasanan hareketlilik sonucu 40-45 Milyon TL maliyetine yükseldi. Yaklasik 150 kisinin istihdam edilmesi planlanan projemizi simdilik beklemeye aldik. Nasil bir yol haritasi çizecegimiz önümüzdeki günlerde belli olacak.

Duduzar dagi eteklerinde sehri her alanda rahatlikla görebilen yaklasik 300 metre kare alana sahip bir seyir terasi ile 500 metre kare alana sahip bir kir kahvesi insa edecegiz. Projede ayrica doga sporlari parkurlari, 7 km uzunlugunda doga yürüyüsü parkuru ve 500 metre yükseklikte bulunan zepline macera parki da yer alacak.

Sehrimizin en büyük problemlerinden biri olan otopark sorununa çözüm üretmek adina Veli Saban Mahallesi’nde insaatina basladigimiz 180 araçlik çok katli kapali otopark projemizin insaatinda son katina geldik. 1100 metrekare alan üzerindeki otopark projemiz bittiginde üzerine sehrimizin en büyük ihtiyaçlarindan olan büyük bir konferans salonu ve sinema salonu yapmayi düsünüyoruz.

Hayirsever vatandaslarimizin katkilariyla ihtiyaç sahiplerine elektrik, su, dogalgaz, odun, kömür, insaat malzemesi ve gida paketleri dagittik. Üniversite ögrencilerimize yardim dagittik. Bayburt Belediyesi olarak spor kulüplerimize ve atli spor kulüplerimize maddi anlamda destek olduk. Okullarimizin kütüphanelerine kitap bagisinda bulunduk. Suanda Saray Bahçesinde her gün 1000 kisinin iftarini yaptigi büyük bir iftar çadirimiz var.

Ayrica UNESCO tarafindan 2018 yilinda Azerbaycan Kazakistan ve Türkiye tarafindan yapilan Dede Korkut’un Somut Olmayan Kültürel Miras’a dahil edilme teklifi kabul edilmis ve Korkut Ata’nin UNESCO tarafindan Somut Olmayan Kültürel Miras listesine alindigina dair berat UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Baskani Prof. Dr. Öcal Oguz tarafindan belediyemize takdim edildi.”

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ise Bayburt Belediyesi Seref Defterini imzalayarak Baskan Pekmezci’yi çalismalarindan dolayi tebrik etti ve “Belediye Baskanimizin çalismasini yaptigi içme suyu aritma tesisi konusunu daha önce Cumhurbaskanimiza arz etmistim. Cumhurbaskanimiz da bu konuda ilgili kisilere gerekli talimatlarini verdi. Bayburt’la özdeslesmis, sehrimizin sembolü Saat Kulesi ise bizim için çok önemli.” ifadelerini kulandi.

Ziyaretin sonunda Baskan Hükmü Pekmezci Bakan Bilgin’e günün anisina plaket takdim ederek, belediye tarafindan yayinlanan kitaplar ile çesitli hediyeler verdi.

Ziyarette Bakan Bilgin’e Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, AK Parti Bayburt Il Baskani Haci Ali Polat ve belediye meclis üyeleri eslik etti.
Kaynak: İHA