Yolun Karsisina Geçmek Isterken Hayatini Kaybeden Genç, Mahalleliyi Ayaklandirdi

Antalya’nin Manavgat ilçesi D-400 Karayolu Hatipler Mahallesi Yenimahalle mevkiinde yaya geçidinden geçmekte olan Tayfur Ergün isimli gencin servis otobüsünün çarpmasi sonucu yasamini yitirmesi mahalle sakinlerini ayaklandirdi. Dün aksam saat 20.00 siralarinda D-400 Karayoluna çikan çok sayida mahalle sakini, artik ölümlerin ve kazalarin son bulmasini istediklerini, yaya geçidinin bulundugu yere üst geçit istediklerini belirterek yolu bir süreligine kapatarak eylem yaptilar.

Yolun Karsisina Geçmek Isterken Hayatini Kaybeden Genç, Mahalleliyi Ayaklandirdi


“Jandarma komutani konustu”

Yolun vatandaslar tarafindan trafige kapatilmasinin ardindan olay yerine çok sayida güvenlik görevlisi sevk edilirken, Kaymakam Abdulkadir Demir, Belediye Baskani Sükrü Sözen ve Jandarma Komutani Binbasi Yusuf Tunç olay yerine gelerek vatandaslarla görüstü.

Olay yerine ilk gelen Jandarma Komutani Yusuf Tunç’un vatandaslara, Manavgat Kaymakami Abdulkadir Demir’in olay yerine gelmek üzere yola çiktigini belirterek, “Sesinizi duyurdunuz, Kaymakam Bey geliyor sizi dinleyecek, yolda acil isi olan, hastaneye gitmek zorunda olan vatandaslarimiz var, onlari zor durumda birakmayalim, müsaade edin geçsinler” diye konusmasinin ardindan bekleyen araçlarin kontrollü bir sekilde geçisine izin verildi.



“Yarindan itibaren gerekeni takip edecegim”

Olay yerine gelen ve toplanan kalabaliktan sakin olmalarini isteyen Manavgat Kaymakami Abdulkadir Demir, yolun kenarinda kendilerini dinleyecegini belirterek yolun açilmasini sagladi. Kaymakam Demir ve Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen mahalle sakinleri ile konusarak gereken çalismalarin yapilacagini söylediler. Vatandaslarla konusan Kaymakam Demir, “Ben de Manavgat Kaymakami olarak söz veriyorum bizatihi takip edecegim. Gelismeler hakkinda da size bilgi verecegim. Ben devletin kaymakami olarak söylüyorum yarindan itibaren geregini takip edecegim” dedi.



“Her sene 5-6 kisi ölüyor”

Yol kapatma eylemine katilan ve 27 yildir mahallede oturdugunu belirten bir vatandas “Her sene 5-6 tane can veriyoruz. Biz sabah yolun öbür tarafina geçmek zorundayiz ki ise gidelim, ekmek davamizin pesinden gidelim. Biz çocuklarimizi bu yola vermek istemiyoruz” diye konustu.

Bir baska mahalle sakini ise “Biz burada üst geçit istiyoruz. Her gün burada kazalar oluyor. Dün bir tane gencimizi, oda insan, oda insan evladi 25 yasinda, dün burada kaybettik. Üst geçit olsaydi bu olaylar olmazdi, bu can kayiplari olmazdi” diye konustu.



“Kardesimi dün topraga verdik”

Pazar günü meydana gelen kazada hayatini kaybeden Tayfur Ergün’ün abisi Seref Ergün en kisa sürede sorunlarina çözüm bulunmasini isteyerek, “Gerçekten yeter, artik burada canlarin ölmesini istemiyoruz. Burada her bir can öldügü zaman insan kendisine gelemiyor. Ben su anda konusamiyorum, titriyorum, çünkü daha dün ben kardesimi topraga verdim. Gözlerinde bir sürü hayal vardi su anda topragin altinda. Buraya acilen bir çözüm istiyorum, yeter artik” diye konustu.

Kaynak: İHA