Üreticilerin Biyoteknik Mücadelesine Manisa Büyüksehir Destegi

Üzümün baskenti olan Manisa’da, salkim güvesi zararlisina karsi Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Ahmetli’de üreticiye feromon yayici tel dagitimi yapildi. 45 üreticiye verilen destekte bin dekarlik arazide, salkim güvesine karsi biyoteknik mücadele saglanacak.

Üreticilerin Biyoteknik Mücadelesine Manisa Büyüksehir Destegi
Manisa’da üzüm üretiminin önemli noktalarindan olan Ahmetli’de salkim güvesi zararlisina karsi Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan biyoteknik mücadele projesi baslatildi. Proje çerçevesinde Ahmetli’nin Yarasli Mahallesi’nde üreticiye Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan feromon yayici tel dagitimi yapildi. Yapilan dagitim törenine, Ahmetli Kaymakami Ahmet Kurt, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Ahmetli Ziraat Odasi Baskani Adnan Ünsal, Ahmetli Belediye Baskani Tugrul Dinçer, Ahmetli Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Murat Yasak, Büyüksehir Belediyesi Ahmetli Muhtarlik Isler Sube Müdürü Nilhan Kilinç, belediye meclis üyeleri ve üreticiler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda, konusan Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Buradaki feromonlarin tamami hibeli olarak karsilandi. Vatandaslarimizdan herhangi bir kaynak alinmadi. 45 üreticimizin bin dekarlik arazisinde kullanacagi feromon yayici tellerin finansmani büyüksehir belediyemiz tarafindan karsilandi. Büyüksehir belediye baskanimiza buradan sükranlarimi arz ediyorum” dedi.

Feroman yayici tel ile ilgili üreticiye teknik bilgiler veren Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta da “Projede Ahmetli Yarasli’nin seçilmesinin nedeni küçük arazi ölçeginde bireysel yapilan biyoteknik mücadelenin toplu olarak yapildiginda güzel sonuçlar alindigini üreticimize göstermek istiyoruz. Bu anlamda güzel sonuçlar alacagimiza da inaniyorum” dedi.

Usta’nin ardindan konusan Ahmetli Kaymakami Ahmet Kurt da üreticiye saglanan bu destek nedeniyle Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tesekkür etti.

Üreticiye saglanan bu destek nedeniyle memnuniyeti dile getiren Ahmetli Ziraat Odasi Baskani Adnan Ünsal, tesekkürlerini dile getirdi. 25 dönümlük bir dekarda bu destekten faydalanacagini dile getiren Hikmet Kayin, memnuniyetini paylasti.

Destekten faydalanan kadin üretici Nurten Yardak da “Saglanan bu destek bize mali anlamda katki saglayacak. Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ederiz” dedi.

Üretici olarak bu desteklerin devam etmesi temennisinde bulunan Gülten Çimen, “Üretmek istiyoruz, daha kaliteli üretim istiyoruz. Bu anlamda bu katki için de tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA