Sürücüsünün Bayginlik Geçirdigi Iddia Edilen Kargo Araci Park Halindeki 7 Araca Çarpti

Ankara’da sürücüsünün bayginlik geçirdigi iddia edilen kargo firmasina ait araç, park halindeki 7 araca çarpti.

Sürücüsünün Bayginlik Geçirdigi Iddia Edilen Kargo Araci Park Halindeki 7 Araca Çarpti
Kaza, öglen saatlerinde Yenimahalle ilçesinde bulunan "TIMKO Sokak" isimli bölgede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, PTT’ye ait kargo aracinin bayginlik geçirdigi iddia edilen sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek park halinde duran araçlara çarpti. Metrelerce savrulan kargo minibüsü, 7 otomobile çarptiktan sonra durabildi. Kazanin ardindan çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine çok sayida saglik ve polis ekibi sevk edildi. Kazada can kaybi yasanmazken, kargo araci sürücüsünün hafif yaralandigi ve yapilan ilk müdahalenin ardindan tedbir amaçli hastaneye götürüldügü ögrenildi. Araçlarin birçogunda agir maddi hasar olusurken, kazayla ilgili inceleme baslatildi.

“Çok yüksek bir hizla çarpti arabalara”

Kazaya tanik olan çevre esnaflardan Ilker Karabulut, “Bir anda gürültüyle kapinin önüne çiktik. Kargo araci gelirken arka arkaya park etmis 7 araca çarpti. Kazadan sonra biz çiktik, hemen soför arkadasi arabadan çikardik. Hava yastigi için gögüsten darbe gelmis, sersemlemisti. Çok hareket ettirmemeye çalistik. Ambulans geldi, arkadasi aldi götürdü. Sonrasinda da trafik ekipleri geldi. Soförün kolunda biraz morluklar vardi. Görüntüde çok bir sey yoktu fakat ne oldugu bilinmez. Çok yüksek bir hizla çarpti arabalara. Baska yarali yoktu” ifadelerini kullandi.

“Kendi arabalarimizi geriye alirken bile korkuyoruz”

Bölgede kazalara karsi önleyici tedbirler alinmasi gerektigini vurgulayan Karabulut, “Kesinlikle burada hizin azaltilmasi için tedbirler alinmali. Buranin bos oldugunu düsünen herkes basip gidiyor. Ara yolda giden araçlarin hizi 100 kilometreyi buluyor. Buranin genel olarak sorunlarindan birisi araçlarin çok hizli geçmesi. Genelde kargo araçlari yolun basindan itibaren hizlaniyor. Yol da genis oldugu için yüksek hiza ulasiyor. Kamyonlarda da ayni durum var. Biz isten çikarken kendi arabalarimizi geriye alirken bile korkuyoruz. Burada daha önce hiz kesilsin diye bulundugumuz yerin yönetimi hiz tümsekleri koymustu ama emniyet bunlari çikarttirdi. Burada araçlarin hizli gitmesini engelleyecek bir sistem de olusturulmadi. Araçlar hala çok hizli gidiyor. Önlem alinmazsa benzer durumlar tekrar yasanir diye düsünüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA