HKÜ'den 'Kariyer Planlama Ve Meslek Tanitim' Seferberligi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gazisehir Ögrenci Meclisi is birligi ile Gaziantep’teki 10 lisede es zamanli olarak Kariyer Planlama ve Meslek Tanitim programi düzenlendi.

HKÜ'den 'Kariyer Planlama Ve Meslek Tanitim' Seferberligi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gazisehir Ögrenci Meclisi is birligi ile Gaziantep’teki 10 lisede es zamanli olarak Kariyer Planlama ve Meslek Tanitim programi düzenlendi.

Özellikle 11. ve 12. siniflar basta olmak üzere, liselilerin büyük ilgi gösterdigi programda alaninda uzman akademisyenler kariyer basamaklarinin nasil çikilacagini ve mesleki tecrübelerini ögrencilerle paylasti.

Programin Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen seminerine HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe ile Gazisehir Ögrenci Meclisi Koordinatörü Gökhan Karabörk de katilarak ögrencilerle bir araya geldi.

"Gençlerimizin kariyer planlamalarini dogru yapmalarini istiyoruz"

Programda ögrencilere hitap eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Program için Valiligimize, Il Milli Egitim Müdürlügümüze, Gazisehir Ögrenci Meclisimize, okul müdürlüklerimize ve ögrencilerimize tesekkür ediyoruz. Bu programlari düzenleme amacimiz, ülkemizin i geleceginin teminati olan gençlerimizin kendi geleceklerininsa ederken kariyer planlamalarini daha dogru yapabilmelerini, dogru kararlar verebilmelerini, dogru hedefler koyabilmelerini, hedeflerine dogru yöntemleri kullanarak ulasabilmelerini saglayabilmektedir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bu amaçla tüm akademik birimlerimiz ve ögretim elemanlarimizla sahadayiz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak sosyallesmeyi önemseyen, sosyal bilimleri de önceleyen, sosyal bilimler alaninda güçlü bölümleri olan üniversitelerden biriyiz. Hocalarimiz detaylarini sizlere anlatacaklardir. Sevdigi isi yapanlar veya yaptigi isi sevenler daha basarili olabilir. Meslek sahibi olduktan sonra ne yapmak istediginiz, meslek sahibi olmaktan daha önemlidir. Öncelikle hedeflerinizi belirlemelisiniz ve ne yapacaginiza simdiden karar vermelisiniz. Isini en iyi yapan kisi her zaman siz olmalisiniz” ifadelerini kullandi.

Kariyer Planlama ve Meslek Tanitim programi 10 lisede es zamanli düzenlendi

Kariyer Planlama ve Meslek Tanitim programi, Gaziantep’te bulunan Ayten Kemal Akinal Anadolu Lisesi, Gülsen Batar Anadolu Lisesi, Vedat Topçuoglu Anadolu Lisesi, IMKB Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Hatice Lütfü Akcan Anadolu Lisesi, Sahinbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, M. Hayri Akinal Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi, B. Dündar Taser Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi’nde es zamanli olarak düzenlenen seminerlerde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ilgili fakülte dekanlari ve ögretim elemanlari tarafindan sunumlar gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA