Gürsulular Ramazan Nostaljisiyle Salginin Etkilerinden Kurtuluyor

Gürsulular, özlenen Ramazan etkinlikleriyle salgin sürecinin bunalmisligindan kurtuluyor.

Gürsulular Ramazan Nostaljisiyle Salginin Etkilerinden Kurtuluyor
Gürsu Belediyesi’nce düzenlenen Ramazan ayi etkinlikleri, eski Ramazanlarin havasini Gürsu sokaklarina tasirken, ilçe halkinin da pandemi sürecinin etkilerinden kurtulmasini sagliyor. Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Hepimizin, ‘Nerede o eski Ramazanlar’ diyerek yad ettigimiz eski zamanlardaki Ramazan coskusunu ilçemizin her tarafinda yasatmaya çalisiyoruz. Istiyoruz ki çocuklarimiz da bizlerin yasadigi o Ramazanlardaki manevi atmosferin sicakligi ve coskusunu yasayarak büyüsün. Etkinliklerimize olan yogun ilgiden de anliyoruz ki eski Ramazanlari özleyenler de nostalji yasamak heyecaniyla programlarimiza katiliyor. Ramazan’in manevi duygularimizi canlandiran kendine has havasini hemsehrilerimizle hep birlikte paylasmanin huzurunu yasiyoruz. Tüm hemsehrilerimi etkinliklerimize katilarak bu coskuyu yasamaya davet ediyorum. Ramazan Ayi’nin ülkemiz ve tüm Islam alemi için baris ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Gürsu Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’nce, Gürsu Kent Meydani ve ilçenin çesitli noktalarinda Ramazan ayina özel düzenlenen programlar Gürsulularin yogun katilimiyla gerçeklestiriliyor. Gürsulular, Ramazan ayinin coskusunu, ilahi dinletileri, mehteran ve sema gösterileri, Karagöz Hacivat ve sihirbaz, palyaço gösterileri, sokak oyunlari etkinlikleri, konferanslar, söylesiler, tiyatrolar, sinemalar, konserlerle ilçenin birçok noktasinda gerçeklestirilen etkinliklerle, Osmanli macunu, patlamis misir, pamuk seker tadlariyla keyifle yasayarak eski Ramazanlarin tadini hissediyor.

Gürsu Belediyesi’nin Ramazan Ayi süresince gerçeklestirecegi programlarin yer aldigi etkinlik takvimine Gürsu Belediyesi sosyal medya hesaplarindan ulasilabilirken, etkinliklere iliskin detayli bilgi ise Gürsu Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’nden alinmaktadir.
Kaynak: İHA