Cizre'de Bin 500 Yetim Çocuga Bayramlik Yardimi

SIRNAK – Sirnak’in Cizre Müftülügü tarafindan "Yetim gülse Cizre güler" sloganiyla yaptigi çalismada hayirseverlerin destegiyle bin 500 yetim çocuga bayramlik elbise alindi.

Cizre'de Bin 500 Yetim Çocuga Bayramlik Yardimi
Cizre Müftülügü projesi ile 2015 yilindan itibaren geleneksel hale getirdigi çalismayla yetimlere bayram öncesi giyim yardiminda bulunuldu. Hedeflerinin daha çok yetime ulasmak oldugunu söyleyen Müftü Süleyman Baran, ilk yil bin 800 yetime bayramlik elbise aldiklarini ifade etti.

Bu faaliyeti yaparken Cizreli hayirseverlerin katkilariyla yaptiklarini aktaran Baran, “Hayirseverlerin vermis olduklari maddi yardimlarla yetimlerimizi giydiriyoruz. Her yetim kardesimiz için anlasma yaptigimiz magazalarda 180 TL’lik giyim yapiyoruz. Bu yetim kardeslerimiz gelip kendileri elbiselerini seçip begeniyor. Sube müdürümüz Mehmet Karatastan, Murat Denli ve Sükrü Asan arkadaslarimizin koordinesinde 20 kisinin üzerinde bir ekip arkadaslarimiz var. Her gelen yetim kardesimizle özel ilgileniyoruz. Hayirseverlerimiz destek olursa bin 500 sayisinin üzerine çikmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA